Neste uke går Ørland bluesfestival av stabelen i Ørland. Etter år med nedadgående besøkstall og underskudd i fjor, bretter festivalstyret opp ermene for å lokke folk til bluesfestivalen.

- I år får vi synliggjort enda tydeligere at det er bluesfestival på Ørlandet den uka. Vi har jobbet spesielt opp mot næringslivet. Det blir blålys på Libra-senteret, og sparebanken blir lyssatt i blått innvendig. Hele Yrjarsgata vil være full av bluesbannere, og butikkene på Libra shopping spiller blues over høyttaleranlegget hver dag.  I tillegg kjører vi to gratiskonserter med artistene hver dag fra tirsdag til lørdag på bedrifter, kjøpesenter og skoler, forteller Tor Hognes og Syver Srøbka.

Satser på fosningene

Festivalstyret håper fokuset på visualisering skal trekke ekstra folk til festivalen.

- Dette er litt som en valgkamp. Den siste uken er viktig for å få lokket hjemmesitterne ut av sofaen, påpeker Jan Ivar Småvik.

De siste årene har besøkstallene ligget på opptil 1400.

- Får vi 200 flere i år enn i fjor, så sover vi med et smil om munnen. Vi har ikke så mye mer å gå på når det gjelder besøkende, som kommer reisende til Fosen. Det er først og fremst blant fosningene vi har mer å hente. Vi satser på å få lokket ut folk fra Ørland, Bjugn og resten av Fosen, sier Srøbka.

Årets festival er også flyttet en uke frem, slik at den ikke kolliderer med høstferieuka. Styret håper dette skal føre til at flere får anledning til å besøke festivalen.

Jobber med erstatter

Fredag og lørdag neste helg er det totalt 16 konserter på kveldstid. Disse går av stabelen på Ørland kultursenter. I går ble det klart at «headlineren» Roy Rogers ikke kommer. Han sliter med en vond arm. Festivalstyret jobber nå med å få på plass en erstatter.

- Vi regner med å ha dette klart ganske fort, sier Srøbka.

Innsats fra frivillige

Opp mot 60 personer jobber gratis på dugnad under festivalen.

- Vi må rette en stor takk til Ørland frivillighetssentral og de andre, som jobber gratis. Uten dem hadde ikke dette vært mulig, påpeker festivalstyret.

Årets blueskafé

Nye Yrjartun kafé er valgt ut som årets «blueskafé». Torsdag 25. september får de besøk av én av festivalartistene, som spiller gratiskonsert.

- Vi har blant annet laget en egen blueskafé, som både selges i løsvekt og i kopp. Den er spesialprodusert til bluesuka, forteller daglig leder Andreas Skogstad Nebb.