Med et så knapt flertall som mulig (12-11) gjorde kommunestyret i Rissa i sitt siste møte et vedtak som gjør at innbyggerne i Fevåg og Hasselvika kan puste lettet ut i ennå noen år.

I formannskapets innstilling i saken og økonomi- og handlingsplan var det foreslått at skolen skulle få bestå som i dag og at administrasjonen skulle prøve å finne plass til dette for året 2016 i planen.

Samsvar med satsningsvedtak

En lang rekke endringsforslag til innstillingen ble lagt fra, men forslaget fra Høyre ved Ken Robin Sivertsvik fikk til slutt flertall. Det går på at kommunestyret ber administrasjonen om å finne dekning for videre drift av Fevåg/Hasselvika skole i hele tidsperioden for økonomi- og handlingsplanen. Det vil si 2015-2018. Dette skal skje uten innføring av eiendomsskatt. Å opprettholde skolen er i samsvar med kommunens satsing i området om større bosetning og utvikling i Fevåg og Hasselvika.

E-skatt

Anne Kirkeby (SV) foreslo å innføre eiendomsskatt. Det fikk hennes og APs stemmer.

- Vi kan ikke skjære mer på skolesektoren. Derfor foreslår jeg at vi innfører to promilles eiendomsskatt på objekter og næringseiendommer. Denne inntekten brukes innenfor sektorene skole og omsorg, mente SV-representanten.

- Hvor kan vi finne penger hvis vi ikke innfører eiendomsskatt? Dette må vi arbeide mer med, sa Per Kristian Skjærvik.

Kirkeby foreslo også at rådmannen skulle se på kostnadene med tre ungdomsskoler i kommunen i sammenheng med pålegg om å finne penger til Fevåg/Hasselvika skole og merutgifter til Montesorriskolen i Skaugdalen. Dette forslaget fikk stemmene fra SV og Ap.

Nedstemt

FrP foreslo at bevilgningen til båthall på Museet Kystens Arv tas ut av økonomi- og handlingsplanen for 2015-2018. Forslaget oppnådde bare partiets to egne stemmer. FrP forslo videre at man burde se på hvordan de store planlagte investeringene i kommunen samt de eventuelle strukturelle endringene i helsesektoren vil påvirke kommunens økonomiske handlefrihet i kommende planperiode. Forslaget vant ikke gehør hos resten av kommunestyret bortsett fra Pensjonistpartiets Harald Fagervold.

Fevåg/Hasselvika skole får bestå ennå i noen år. Foto: Sigrun Overland