Friluftslivets uke i Ørland Bjugn-regionen har de seinere åra blitt markert ved foreningene har rigget seg opp en leir ved bredden av vatnet i Gjølgalia.

Noen av de faste aktivitetene som har vært med i alle år er fiske, padling, orientering og matlaging på bål. I år er det også flere nye organisasjoner som man kan møte.

Bredde

Røde Kors, Barnas Turlag og Fosen Turlag er de nye en kan møte. De gir et bredere utbud enn hva en har hatt tidligere.

– Dette er en god mulighet å prøve nye aktiviteter og bli kjent med organisasjoner å bedrive friluftsliv med. sier Staffan Sandberg, fra Forum for Natur og Friluftsliv. De er en av dem som står bak arrangementet. Her er det noe for alle smaker. Det er bare å komme innom på søndag og prøve ulike aktiviteter, alle aktiviteter er gratis. Det blir noe for både barn og eldre, men mest for barn.

Våtmarkene

Forum for Natur og Friluftsliv får støtte fra fylkeskommunen og Miljødirektoratet til arrangementet. Totalt har de lignende arrangementer i samarbeid med kommuner og andre på fire steder i Trøndelag under Friluftslivets uke. Den startet sist lørdag og avsluttes søndag. På Fosen er det Ørland Våtmarksenter de samarbeider med om arrangementet..

– Å få flere til å oppdage naturen er et viktig arbeid for oss, sier Ingrid Bjørklund fra Ørland våtmarksenter. I vårt daglige arbeid har vi et stort fokus på våtmarkene som gjør Ørland unikt, men at flere skal bruke hele den fantastiske natur som man finner på Fosen fra hav til fjell er også viktig.

Trygghet

Friluftsliv handler ikke bare om å komme ut, det er minst like viktig å komme tilbake. Bjugn IL – orientering har orienteringsaktiviteter for barn. Røde Kors lærer deg hva du gjør om du råker ut for uhell, både opplæring i å ta hånd om sår og hjerte- og lungeredning kan du lære deg ved Gjølgavatnet på søndag.

– Vi håper på sol og at fisken biter, uansett skal det bli mye lek og moro for de som kommer til Gjølgavatnet, sier Bjørklund.