Strekningen er en del av ny fylkesveg 715. Det  entreprenøren Johs. J. Sylter AS som har jobben med å bygge strekningen fra Leksvik grense til Olsøy i Skaugdalen i Rissa.

Bratt terreng

- Den nye vegen går hovedsakelig går hovedsakelig i jomfruelig og til dels kupert og bratt terreng. Vi er nå så smått i gang med å bygge anleggsveger for å komme til i anleggsområdet. Utover høsten blir det full anleggsvirksomhet med mange personer og maskiner i aktivitet, forteller byggeleder Ørjan Edvardsen i Statens vegvesen.

Trafikkomlegging i Olsøykrysset

Det første trafikantene vil merke, er at trafikken blir lagt om i Olsøykrysset på fylkesveg 715 og fylkesveg 720.

- Om et par uker vil vi legge om trafikken i Olsykrysset slik at vi kan begynne å bygge den 39 meter lange Olsøybrua. Fundamentene vil komme midt i omlastingsplassen ved krysset, og den vil derfor ikke bli tilgjengelig under bygging av nytt kryss. Brukere av plassen må derfor finne andre steder framover. Men når krysset er ferdig, vil en ny omlastingsplass være etablert, sier Edvardsen

Bru på kvikkleire

I området der Skaudalsbrua (90 meter) skal gå over elva Skauga er det en del kvikkleire og generelt utfordrende grunnforhold.

- Grunnforholdene fører til at vi må gjøre en del tiltak, som erosjonssikring, områdestabilisering og terrengavlasting, før vi kan begynne med sjølve brubygginga. Vi har satt opp seks poretykksmålere med fjernavlesing, for å ha kontroll på grunnen når vi starter å grave i området, forteller Edvardsen.

Strekningen Leksvik grense-Olsøy er en del av Fosenvegprosjektet, og strekningen skal være fullført sommeren 2016.