Marit Sletten, innehaver av Bakeribaren på Brekstad i Ørland, ble viden kjent da hun lanserte bollemus blant bakervarene. Nå har den kreative bakeren et nytt produkt i støpeskjeen, nemlig "ballebollen".

Inspirasjon

- Joda, den er inspirert av den mannlige anatomien, sier Sletten og smiler. Prototypen er allerede klar, rykende fersk fra bakerovnen i det lille bakeriet i kystbyen.

Støtter kreftsaken

Bak det muntre bakerverket ligger det også en smule alvor. For hver balllebolle som selges over disken så støtter bakeriet forskning på prostatakreft med tre kroner. Fra før sørger salget av bollemus også for bidrag til kreftforskning.

Skapt for å deles

Vi blir en smule nysgjerrig på innholdet i den nye bollen.

- Er dette en bolle med fyll, vaniljekrem kanskje?

- Nei, den er fri for alle slags uhumskheter. Ballebollen er en ren hvetebolle med utmerket smak. Og, den er som skapt for å deles, for dette er mer enn en munnfull, forklarer Sletten.

Godt håndlag

Ifølge innehaveren av bakeriet kreves det godt håndlag med begge hender for å bake den nye bollen.

SMAKER GODT: Berit Dahlberg og Marit Sletten er enige om at ballebollen er som skap for å deles. Smaken er også prima! Foto: Skjalg Ledang