Kommunestyret i Åfjord behandler torsdag en avtale mellom kommunen og Sarepta energi om bruk av kainalegget på Kirkholmen. Saken har sin bakgrunn i at da Norsk Hydro Produksjon AS søkte og fikk konsesjon for utbygging av Harbaksfjellet med inntil 90 MW vindenergi, ble det inngått avtale datert 17. november 2003. Denne avtalen ble erstattet av ny avtale datert 30. januar 2014, behandlet av Åfjord kommunestyre som sak i februar i år.

I saksutredningen presiseres det at avtalen har gitt utbygger og kommunen klarere forutsetninger/avtalefestet rettighet med hensyn til kai og logistikkområder. I tillegg er bestemmelsen med hensyn til eiendomsskatt gjort klarere i forhold til Åfjord kommune.

I tråd med avtalen fra januar i år er det nå fremforhandlet avtale vedrørende etablering og bruk av kaianlegg på Kirkholmen. Signert avtale legges frem i møtet og prosjektleder for vindkraft i Åfjord kommune vil gå gjennom avtalen for kommunestyret i møte den 4. september.

Rådmannens innstilling går på at kommunestyret godkjenner avtalen mellom Åfjord kommune og Sarepta Energi AS om etablering og bruk av kaianlegg på Kirkholmen.