KS og lærerorganisasjonene har blitt enige om en ny, sentral arbeidstidsavtale. Nå sender Utdanningsforbundet den ut på uravstemning blant medlemmene. Det skriver Utdanningsforbundet på sin nettside.– Tusen takk«Avtalen slår fast at lærerne ikke kan pålegges mer bunden tid enn i dag, men legger opp til lokale forhandlinger om tilstedeværelse på den enkelte skole. Dette betyr at lærerne kan være mer til stede på skolen enn minimumskravet dersom de ønsker dette. Hvis skoleledelsen og lærerne ikke er enige, sendes saken inn til partene på kommune- og fylkesnivå. Hvis heller ikke de blir enige, gjelder minimumskravet til tilstedeværelse – som altså er akkurat som i dag», heter det på forbundets nettside.– Vi har klart det! Tusen takk til alle dere som har stått på og vist et sterkt engasjement, både dere som har tatt belastningen med å stå i streik og alle dere andre som har støttet på så mange måter, sier Ragnhild Lied, leder i Utdanningsforbundet.Punktene under anser Utdanningsforbundet som «viktige elementer i den nye avtalen»:

* Lærerne har fått gjennomslag for å opprettholde dagens overtidsregler.

* Lærerne har fått den femte ferieuken på samme måte som andre arbeidstakere; det innebærer blant annet at lærerne nå også har krav på å få disse dagene erstattet ved sykdom.

* Tidsressurspotten skal gå til lærere, ikke administrativt personell.

* Lærere som i dag underviser i fengslene får beholde risikotillegget sitt, men det bakes inn i lønnen.

* Musikk- og kulturskolen har beholdt gammel ordning.

* Det skal fremdeles gis uttelling for videreutdanning i andre undervisningsrelaterte fag hvis disse anses som relevante, selv om de ikke er med i lærerplanen i lærerens skoleslag.

* I tillegg sikrer avtalen nyutdannede lærere redusert undervisningstid det første skoleåret, ikke i to år som i den opprinnelige skissen.– Ikke mulig å komme lenger– Dessverre klarte vi ikke å beholde seniortiltakene for 55- og 56-åringene født etter 1962, her var det ikke mulig å komme lenger.  Men 57-åringene får redusert undervisningstid som før, og reduksjonen er økt fra 5,8 til 6 prosent, sier Ragnhild Lied i uttalelsen.Ifølge utdanningsforbundet.no skal forbundet nå så raskt som mulig gjennomføre en ny uravstemning blant medlemmene i KS-området.