Både MS Stavangerfjord og MS Bergensfjord ble i sin tid bygd på verftet på Kvithylla. Siden oktober har de to passasjerferjene vært innom Fosen Yard for ombygging.

- Har ikke tapt penger

På nyåret i år har det vært full fart i dokken for å få ferdig MS Bergensfjord til riktig tid. Båten ble levert 15. februar. Ifølge produksjonsleder Utseth var det ett døgn før kontraktuell deadline.

- Hvordan gikk arbeidet?

- Det har vært veldig fin flyt. Vi jobbet enda mer effektivt på MS Bergensfjord enn MS Stavangerfjord.

- Hvordan gikk det økonomisk på de to prosjektene?

- Det har gått i pluss.

- Er det store marginer?

- Vi har tjent mer enn kalkulert, og det er vi særdeles godt fornøyd med, svarer Utseth som ikke vil ut med noen konkrete summer.

Produksjonslederen sier at verftet ikke har tapt penger på et eneste prosjekt siden restarten etter konkursen høsten 2015.

Permitteringer

Nå er Fosen Yard i full gang med byggingen av pilotmerda for Midt-Norsk Havbruk. Dette er den første merda som verftet bygger, men Utseth sier at alt så langt går etter planen. Merda skal leveres i mai. Totalt fire merder skal bygges på verftet i år, og disse prosjektene vil overlappe hverandre.

Ifølge Utseth, har Fosen Yard per i dag cirka 100 ansatte. Oppdragene på merdene er ikke nok til å holde hele staben i arbeid. Verftet er derfor avhengig av å ha andre jobber i tillegg.

- Nå er det cirka 14 ansatte som trolig blir permittert fra neste uke. Vi tror imidlertid at dette blir kortvarig. I denne bransjen er permitteringer langt fra uvanlig, men det er selvfølgelig aldri artig å gi noen permitteringsvarsel. De ansatte har tatt dette så rolig at det er en fryd, sier Utseth.

Nybygg

Produksjonslederen forteller at verftet har en del verkstedsoppdrag i tillegg til merdekontraktene.

- Nå har vi ferja Bodø og lastebåten Hav Streym inne på verkstedsopphold. Videre er hurtigruta Spitsbergen ventet i mars og ferja Glutra i april, forklarer Utseth.

Fosen Yard har også tilbud inne på flere jobber.

- Det er både verkstedsoppdrag, ombyggingsprosjekt og nybygg, forklarer Utseth som ikke vil røpe hvilke konkrete skip det er snakk om.

Les mer: Nå jobber Fosen-ingeniørene i nytt selskap.