Begge gangene har den eller de som står bak, tatt seg inn ved å knuse vinduer.

LES OGSÅ:* - Vi kikker på spor -Fosna-Folket* Mistenker at Ringnes-tyver slo til igjen -Fosna-Folket* Fant knust butikkvindu – uvisst om noe er stjålet -Fosna-Folket* - Heldigvis var det ikke annet enn Ringnes som ble stjålet -Fosna ...* Brøt seg inn i butikk og stjal kun Ringnes -Fosna-Folket

Først Ringnes - så Carlsberg

I oktober ble 72 bokser med Ringnes-øl stjålet. Tyvene hadde mistet en sixpack Ringnes-øl utenfor butikken. Saken ble senere henlagt av politiet.

Natt til 4. februar skjedde det igjen. Alarmen gikk i nattens mulm og mørke, og et stort butikkvindu var knust. På utsiden ble det finnet en ødelagt boks med Carlsberg-øl. Og som forrige gangen – ikke noe annet var rørt.

Alt tyder på at den som har tatt med ølboksen har brukt votter i kulda, sier lensmann Tor Flasnes ved Bjørnør lensmannskontor. Foto: Terje Dybvik

–  Har trolig brukt votter

– Jeg har prøvd å finne fingeravtrykk på ølboksen som ble funnet, men uten å lykkes med å få et resultat. Alt tyder på at den som har tatt med ølboksen har brukt votter i kulda, sier lensmann Tor Flasnes ved Bjørnør lensmannskontor. Han tror tyven/tyvene fikk med seg en sixpack med øl.

– Har dere fått inn noen tips i disse sakene?

– Nei, vi står helt uten spor og tips fra publikum. Jeg frykter for at vi nok en gang blir stående med en henleggelse, medgir Flasnes.

I oktober ble denne ruta knust. Den samme ruta ble knust nå sist. Foto: Politiet

– Behov for døgnåpent?

Butikkeier Rigmor Moen Aarstein er fortvilt.

– Ja, det begynner å bli dyrt dette. Vi har en egenandel på 10.000 kroner på forsikringen som må dekkes inn hver gang dette skjer, så det blir ikke billig. I tillegg er det storarbeid å rydde opp etter ugjerningene.

– Det er et skrikende behov for døgnåpen butikk på Sandviksberget?

– Ja, det kan se slik. Det hadde blitt billigere for oss om vedkommende som bryter seg inn for å ta seg øl hadde ringt oss. Så kunne vi heller ha åpnet døra, sier Aarstein.

Nærbutikken Sandviksberget. Foto: Privat

Kameraovervåkning

Det er nå montert kameraovervåkning på innsiden av butikken, som settes aktiv utenfor åpningstid. I tillegg har Aarstein alliert seg med naboer hun kan ringe på hvis alarmen går igjen. Hun bor selv ikke på stedet.

– Det hadde blitt billigere for oss om vedkommende som bryter seg inn for å ta seg øl hadde ringt oss. Så kunne vi heller ha åpnet døra, sier butikkeier Rigmor Moen Aarstein. Arkivbilde. Foto: Terje Dybvik