Bueng er daglig leder for bemanningsselskapet i Åfjord og hadde sikret seg at en travel prisvinner skulle være til stede på kontoret sitt i frivilligsentralens lokaler.

Bueng hadde på forhånd alliert seg med ordfører Vibeke Stjern (Ap) og fått henne til å gjøre en avtale med partifellen. For Hosen kom derfor sjekken på 10 000 kroner og blomsterkvasten helt bardust.

– Denne skal jeg ta med meg heim og gi til min samboer, dette er like mye hennes fortjeneste sier frivilligarbeider.

Aktiv sjel

At Bjørn Hosen brenner for frivilligarbeidet i kommunen, er velkjent blant alle som kjenner ham.

– Han har også dette som del av sin arbeidsinstruks, skriver Bueng i sin begrunnelse. Likevel er det mye arbeid Hosen og samboen Linn Rosø har lagt ned uten at det er betalt.

«Den innsatsen Bjørn Hosen gjør for å arrangere "Sammen på juleaften "er langt utover det hans arbeid ved Frivilligsentralen tilsier. l fire år har han stått for planlegging,

tilrettelegging og organisering av selve julekvelden. Sammen med sin familie har han tilbrakt

de siste juleaftene på Bakeriet sammen med nye Åfjordinger og andre Åfjordinger som

Ønsker å delta på et slikt arrangement. Sist jul var det ca. 50 forventningsfulle barn og

voksne i gode samtaler. Her knyttes vennskap og skapes nettverk» skriver Bueng i begrunnelsen.

Flere jern

Utover dette har han siden han var ung vært aktiv flere steder. Først Stokkøy Idrettslag, og etter stiftelsen av SK Stoksund har han vært aktiv som trener i bueskyting, fotball og breddeidrett, samt sittet mange år i styret, de siste åra som leder.

Han er primus motor for Idrettsgallaen som hvert år hedrer alle aktive medlemmer med pokaler og diplom, middag og dans.

Han har også vært primus motor for Stoksund sommerfestival sia 2013, er aktiv i Åfjord idrettslag, og har vært både trener og speaker på fotball- og håndballarrangement der.

– Bjørn oppleves som en positiv, engasjert fyr som er tydelig og ryddig, flink til å få med seg folk på de forskjellige arrangementene. Han er også tydelig og ærlig i tilbakemeldinger til folk i rundt seg. Dette gjør at han er godt likt av de fleste, og fungerer som en buffer og brobygger mellom forskjellige interesser i bygda, understreker Bueng.