Nå har Fosen tingrett dømt mannen til 15 dagers fengsel. Straffen er betinget og med en prøvetid på to år. Mannen er også fradømt retten til å føre motorvogn for en periode på ti måneder. Fosningen vedtok dommen.

Ble liggende bak

Det var den 28. august i fjor at fosningen kjørte for fort. Mannen kom kjørende fra Leinstrand og mot ferja på Flakk. Fosningen skal ifølge egen forklaring ha blitt liggende bak en bil på en lengre strekning. På det siste langstrekket før svingene mot ferjeleiet bestemte han seg for å kjøre forbi. Siktede har erkjent at han i en kort periode var oppe i 105 kilometer i timen i 60-sonen, slik UPs lasermåling viser.

- Fine kjøreforhold

Saken ble behandlet som en tilståelsesdom i Fosen tingrett. Retten fant det bevist utover enhver rimelig tvil at mannen hadde kjørt så fort som politiets laserkontroll viste. I formildende retning la retten vekt på at det var fine kjøreforhold og lite trafikk da hendelsen skjedde. Retten fant ikke noen skjerpende momenter å legge vekt på. I forbindelse med straffeutmålingen, viste retten til Riksadvokatens retningslinjer om at grensen mellom bøtestraff og fengselsstraff går ved 100 kilometer i timen i 60-sonen.

«På denne bakgrunn vurderer retten påtalemyndighetens forslag om en straff av betinget fengsel i 15 dager som passende», heter det i dommen.

Les mer: Tenåring kjørte med 1,9 i promille.