Innsamlingen, som har gått i regi av Geir Yngve Hovde på Ørlandet i samarbeid med Fosna-Folket, ble denne gangen viet Dina-stiftelsens arbeid med voldtatt barn i Den demokratiske republikken Kongo i Afrika.

LES OGSÅ:* Fosengaven har passert millionen siden oppstarten -Fosna-Folket* Dro inn 100.000 kroner på åpningskvelden -Fosna-Folket

– Det kom inn hele 217.305 kroner, hvilket er rekord, smiler en godt fornøyd Geir Yngve Hovde.

Rune Edvarden under startskuddet for Fosengaven 2017 ved Ørland kultursenter. Foto: Terje Dybvik

– Nye, gode venner på Fosen

Rune Edvardsen, som etablerte Dina-stiftelsen i 2004, har akkurat landet på norsk jord etter nok en tur til Kongo, da vi når han for en kommentar.

– Jeg har nå informert ved de to sentrene om at vi har fått noen nye, gode venner på Fosen i Norge som har gitt oss en kjempegave, sier Rune Edvardsen som er rørt over den innsatsen og den omtanken han møtte på Fosen.

– Pengene som kom inn under aksjonen betyr mye?

– Helt klart. Vi er en liten stiftelse med en årlig omsetning på rundt fire, fire og en halv million kroner, så dette er et stort beløp for oss.

Leke- og aktivitetspark

– Hva vil pengene gå til?

– Halvparten vil gå til det daglige opphold med mat, klær og skolegang til de 200 jentene som vi tar hånd om på de to sentrene. Resten vil gå til å bygge opp en leke- og aktivitetspark på hvert av de to sentrene, opplyser Rune Edvardsen.