- Dette er en veldig gledelig nyhet. Det er inspirerende for oss i produksjonen at fylket verdsetter denne satsingen med et så betydelig beløp. Vi er blant dem som fikk mest, og det må tyde på at politikerne ser at det vi gjør er bra, sier Barbro Hølaas Vang som er leder i Foreningen Operasjon Olander.

Kulturutvalget i Trøndelag fylkeskommune bevilget i sitt siste møte 150 000 kroner i prosjektstøtte for 2018 til teatersatsingen i Indre Fosen, som har premiere på Ner-Killingberg i Leksvik 1. september i år.

Trilogi

- Denne nyoppsetningen «Operasjon Oleander» består av en trilogi som omhandler motstandskampen på Fosen under andre verdenskrig. Samtidig har trilogien relevante koblinger til nåtidssamfunnet og spenninger og hendelser i vår egen samtid, sier Vang.

Produksjonen er i rute. Marte Hallem har levert første utkast til manus, komponist Knut Ola Vang er i gang og regissør Espen Løvås, i samarbeid med Foreningen Operasjon Oleander, har startet med casting av roller.

Har regional verdi

May Brit Lagesen (Ap) er leder i hovedutvalg for kultur i Trøndelag fylkeskommune.

- Det er viktig for oss å få gode arrangement fra hele regionen, arrangement som skal speile mangfold og fremme historiefortellingen vår. Det er viktig at tiltak som får støtte har en regional verdi, og det har «Operasjon Oleander». Dette er en historie som betyr noe for hele regionen. Vi er også opptatt av å få inn nye arrangementer i tilskuddsordningene våre.

Kanskje kommer Lagesen

Hovedutvalgslederen kan ikke love at hun vil være til stede i Leksvik premierekvelden til høsten.

- Jeg har notert datoen i kalenderen, men jeg kan ikke nå si at jeg kommer til Leksvik den kvelden. Men det jeg kan love helt sikkert er at det vil være noen fra hovedutvalget der. Det er viktig for oss å se hva som skjer på dette kulturområdet i Trøndelag, sier hun.