Nokas har som oppgave å utføre kontroller ved steder med alminnelig skjenkebevilling og salgssteder for alkoholholdig drikke med lavere alkoholinnhold enn 4,76 volumprosent.

Fikk kjøpe øl

Årsrapporten fra Nokas viser at det i 2017 er gjennomført 10 runder med salgsbevillingskontroll i Leksvik. To av rundene er utført med kontrollør som er 19 år for å kontrollere betjeningens rutiner rundt det å spørre om legitimasjon. I den ene runden fikk kontrolløren kjøpe alkoholholdig drikke uten at han ble spurt om legitimasjon i en av tre utsalgssteder. På runde to fikk han kjøpt alkohol i to av tre kontrollerte utsalgssteder.

Rolig og fin atmosfære

Nokas har også gjennomført 15 skjenkebevillingskontroller i Leksvik i 2017, uten at det er funnet uregelmessigheter rundt skjenkingen. Det har vært en rolig og fin atmosfære i lokalene under kontrollene som ble gjennomført, skriver Nokas i årsrapporten

Fire runder med 19-åring

I Rissa har Nokas gjennomført 18 salgsbevillingskontroller i 2017. Fire av kontrollrundene har vært gjennomført med kontrollør på 19 år. I den ene runden ble det solgt alkohol i en av seks butikker uten at kontrolløren ble spurt om legitimasjon. I runde to fikk kontrolløren kjøpt alkohol i en av tre kontrollerte butikker. I den siste runden ble kontrolløren nektet kjøp i samtlige seks butikker som ble kontrollert da han ikke kunne framvise gyldig legitimasjon.

Sliter med internkontrollen

Det har blitt gjennomført 17 skjenkebevillingskontroller i Rissa i 2017, og kontrollørene har hatt lite å sette fingeren på, bortsett fra at de fleste stedene trenger veiledning og råd for å ha internkontrollen oppdatert og komplett.