Singsaas er den som har tatt initiativet til å sette i gang prosessen i Åfjord kommune. Sjøl om det har tatt lenger tid enn han hadde håpet for å avklare alle eventualiteter, er han  bunn og grunnfornøyd med prosessen så langt.

- Det har tatt tid, men det er viktig at alle sider av saken blir skikkelig utredet, sa Singsaas i det siste planutvalgsmøtet i Åfjord. Der var skuterløypesaken på kartet.

Arealplanlegger Kjell Vingen informerte planutvalget og formannskapet.

Tilrettelegging

Det var ei lovendring for noen år tilbake som åpnet for at kommunene sjøl, under visse forutsetninger, skal få lov til å legge opp skuterløyper. Saken kom på agendaen etter at den forrige regjeringa innførte prøveordninga med å opprette skuterløyper. Singsaas forteller at hans tanke da han tok opp saken var at en skulle få til ei fiskeløype.

- Mitt utgangspunkt var å få til friluftsliv for alle, sier lokalpolitikeren.

I løpet av saksgangen har det opprinnelige forslaget til løype fått mange endringer, og dermed har noe av den opprinnelige hensikten falt bort. I og med at avstikkere til en del vatn er tatt bort, er ikke den foreliggende forslaget til løype lenger like egnet til å åpne avsides områder for folk med bevegelseshemninger.

Parkeringsplasser

Som leder for fjellstyret har ikke Singsaas noe ansvar for parkeringsplasser, noe han påpekte overfor utvalget. Likevel ville han gjøre sine politikerkolleger oppmerksom på at det i Åfjord er begrenset tilgang på steder der folk som skal på tur kan parkere. Dette gjelder både skuterkjørere og andre som er på utflukter.

Ifølge varaordfører Jon Husdal, som var møteleder for anledningen, er det en utfordring for kommunen å finne områder. Fylkesmannen har kommet med innsigelser i forhold til parkering hos privat grunneier på grunn av mulig jordpakking. Det er ingen parkeringsplasser for utfart vintersdag i Stordalen.

Reindriftsområdene

Grensa mellom de to reindriftsområdene på Fosen går ved Stordalselva. Den deler nordgruppa og sørgruppa.

Singsaas mener det skal være mulig å ta hensyn både til reindrifta og andre interesser, og fremdeles få til ei skuterløype med en trase som er tjenlig.

- I skutermiljøet var det noen som mente en måtte lage løyper i hele Åfjord, men jeg mente vi måtte begrense oss. Etter hvert er de fleste enige om at vi har hatt en god prosess. Den har tatt tid, men det må det hvis alle hensyn skal diskuteres, sier Singsaas.

Grunneierne

Arbeiderpartiets Gro Kristiansen mener å se kimen til en konflikt mellom grunneiere og skuterløypa om bruk av skogsbilveger.

Singsaas bekrefter at det har vært et tema.

- Vi vil heller ha løypa på fjellet, sier han.

Jon Husdal trur grunneiernes skepsis er basert på en konflikt på Oppdal der noen er i ferd med å ta over bruksretten til en privat veg.

- Dette er noe som avklares før saken kommer opp i kommunestyret, sier Kjell Vingen.

Rådmann Per Ola Johansen opplyste at det er deler av den foreslåtte traseen som kan bli påklaget av Fylkesmannen.