Noris er inne i en flytteprosess fra Hasselvika til Rissa sentrum, og torsdag åpnet dørene for en bruktbutikk på Kuben kjøpesenter. Den har fått navnet «Pent brukt».

Pent brukt

- Vi selger pent brukte klær og sko for damer, herrer og barn. Vi har også slike ting som håndvesker i hyllene våre, forteller Sølvi Børmark Brovold som er prosjektleder for bruktbutikken.

Eksotiske matvarer

Etter hvert skal tilbudet utvides til noe mer enn brukte varer.

- Deler av lokalet skal bli innvandrerbutikk. Der er det meningen vi skal selge både asiatiske og afrikanske matvarer. Kanskje blir det noe fra Øst-Europa også. Dette tror vi blir et bra tilbud her i Rissa. Slik det er nå må folk reise til byen for å få tak i slike varer, sier Brovold.

Skredder

- Og så må jeg nevne at vi har en syrisk skredder som skal være her i bruktbutikken to dager i uka. Han kan ta på seg både reparasjoner og å sy nye plagg. Dette er også et tilbud vi tror blir godt mottatt, sier Brovold som serverte kaffe og makroner til folk som stakk innom butikken åpningsdagen.

Ikke konkurrenter

Tvers over gata for Noris’ nyåpnede bruktbutikk ligger «Brukbart», som er en brukthandel drevet av ungdomsskoleelever fra Åsly. Brovold tror ikke de to bruktbutikkene vil være konkurrenter.

- «Brukbart» tar ikke i mot klær for salg. Det gjør vi. Vi selger ikke kopper og kar og slike ting. Dersom det kommer noen med "ting og tang" til oss, henviser vi dem bare til «Brukbart».