Saken behandles i formannskapet torsdag.

Seks forslag

Administrasjonen i Ørland kommune har lagt frem saken uten innstilling, men har likevel rangert de seks navneforslagene i følgende rekkefølge:

  • Base Ørland næringspark

  • Ørland næringspark

  • Brekstad næringspark

  • Fosen næringspark

  • Ulsetmyra næringspark

  • Nye Ørland næringspark

Kritisk til myr

Infrastrukturen i næringsparken på Ulsetmyra vil stå ferdig i løpet av vinteren 2018. I sin vurdering påpeker Ørland-administrasjonen at det nå må gjøres en jobb for å markedsføre det nye næringsområdet.

«Selv om ordtaket sier at «navnet skjemmer ingen» så er det heller ingen regel at man må fortsette å bruke et navn som ikke lengre er hensiktsmessig. Dagens navn som ender i –myr kan gi negative assosiasjoner om myrlendt terreng. I tillegg er området teknisk sett ikke lengre ei myr etter drenering. Man bør bruke et navn som er beskrivende, fengende og søkbart», står det i administrasjonens vurdering.

- Merkenavn

Administrasjonen mener det vil være enklere å markedsføre et navn som har Ørland i seg.

«Ørland er allerede et merkenavn og vil fortsette å øke i gjenkjennbarhet i takt med Ørland flystasjons økende viktighet», påpekes det.

Administrasjonen mener Base Ørland næringspark er det beste alternativet.

«Ordet "Base" viser at området kan være forsvarsrelatert. Base er ikke nødvendigvis forsvarsrelatert som for eksempel Vestbase i Kristiansund og Vikingbase i Rissa viser. Base gir positive assosiasjoner; Synonymordboka gir eksempelvis ord som: anker, essens, grunnleggende, ryggraden, sete, stasjon, uunnværlige og viktige», heter det i vurderingen.

Ingenting imot Ulsetmyra

Formannskapsrepresentant Knut Ring (Ap) sier han helst vil bruke de lokale stedsnavnene i Ørland.

- Jeg er tilhenger av å bruke de stedsnavnene vi har. Jeg har ikke noe imot Ulsetmyra. En kombinasjon er mulig. For eksempel Ulsetmyra næringspark base Ørland. Jeg er for å bruke stedsnavn som folk på Ørlandet har et forhold til og vet hvor er, men jeg er åpen for gode forslag, påpeker Arbeiderparti-politikeren.