Like før klokken 21.00 søndag kveld fikk politiet melding om væpnet ran på Bjugn helsesenter i Botngård. En mann med finlandshette skal ha tatt seg inn på vaktrommet til hjemmesykepleien. Der skal han ha truet tre ansatte med en «pistollignende gjenstand».

– Nei, gjerningsmannen er ikke tatt, sier lensmann i Fosen lensmannsdistrikt, Rune Halvorsen, på Fosna-Folkets spørsmål.

– Betyr «pistollignende gjenstand» at det ikke var en pistol som ble benyttet i forbindelse med ranet?

– Det var en enhåndsvåpenlignende gjenstand. Og en pistol kan vel ikke være en våpenlignende gjenstand? svarer Halvorsen retorisk.

Foto: Erik Eikebrokk

Pågrepet, så løslatt

Mannen skal ha fått med seg medisiner før han stakk fra stedet. Politiet gjorde like før midnatt søndag en pågripelse i saken. En mann i 40-årene ble anholdt på sin bopel i Bjugn, men ble senere løslatt. Han hadde mandag morgen fremdeles status som siktet i saken.

Siktelsen er opprettholdt.

– Vi har én siktet i saken. Siktelsen går ikke vekk, selv om den på nåværende tidspunkt ikke følger strafferettslovens regler for varetekt. Det er en grunn til at han ble siktet, sier Halvorsen.

Ifølge lensmannen er mistanken til siktede verken blitt styrket eller svekket det siste døgnet.

– Ingenting er forandret i forhold til der vi stod i går.

Da svarte lensmannen at politiet jobbet bredt og ikke låste seg til én hypotese.

Bjugn helsesenter har økt bemanningen etter ranet, for å trygge ansatte og hindre at noen skal måtte være alene. Foto: Erik Eikebrokk

Prioritert sak

Store ressurser er ifølge Halvorsen satt inn i saken.

– Stort sett alle på Fosen jobber direkte og indirekte med saken. Slik gjør vi det når det er store saker her, vi prioriterer alle. Alle har fått en viss mengde arbeidsoppgaver i saken, det tror jeg gjelder nesten alle, til og med meg. Og vi har god hjelp fra hele vårt geografiske nettverk, sier Halvorsen.

Mandag fortalte operativ leder Hallgeir Stjern ved Fosen lensmannsdistrikt at politiet ønsker tips i saken. Halvorsen vil ikke kommentere hvor mange tips som har kommet inn, eller kvaliteten på disse.

– Vi er i en fase av innsamling av innkommende materiell der vi foretar en analyse av de tipsene vi har fått inn. Men jeg vil ikke analysere disse i media.

Det er politioverbetjent Marit Sem som leder etterforskningen.