Klokken 11.15 onsdag formiddag gikk strømmen i Brekstad sentrum og på Hovde, i Ørland kommune.

- Vi vet ikke hva som har skjedd. Vi fikk plutselig melding om et utfall. Vi jobber med saken, og gjør det vi kan. Det er i hvert fall i Brekstad sentrum at strømmen har gått, sier Gunnar Kimo i FosenKraft.

Mørklagte butikker

På Libra-senteret lå butikkene i svart, stearinlys kom på bordet og alle dører åpnet seg både innvendig og utvendig av sikkerhetsmessige årsaker.

- Alle butikker på senteret er jo rammet av dette, med terminaler og alt, sier senterleder Tore Kavli, til Fosna-Folket.

På veggen utenfor senterlederens kontor piper det i alarmer og varslingssystem.

- Det er bare en feilmelding på brannvarslingen.

- Med tanke på at alt av dører åpner seg og alarmer slås av, er dette en metode for innbruddstyver å ta seg inn på senteret på for eksempel nattestid?

- Godt spørsmål. Det har jeg ikke tenkt på. Det må jeg sjekke opp. Men alle butikker har jo egne gitter som trekkes ned og låses på nattestid. Så de som eventuelt greier å ta seg inn på senteret vil jo bare ha tilgang til vrimlearealene, sier Kavli.

På Libra-senteret lå alle butikker i mørke. Foto: Erik Eikebrokk

Strøm-comeback

Ti minutter etter at strømmen gikk, kom den tilbake igjen, før den gikk på nytt klokken 11.43, og var borte igjen i noen minutter.

Noen minutter senere virket strømmen å være tilbake for fullt.

- Neste utfordring er å få kasseapparater og terminaler opp og gå igjen i butikkene. Men det virker som om folk tar det greit med ro, sier Kavli, før han skynder seg sakte til neste butikk.

– Vi har funnet feilen, så nå skal alle sammen ha fått tilbake strømmen igjen. Det dreier seg om en feil på en kabel. Etter at vi lokaliserte feilen fikk vi lagt om nettet, sier Kimo, i FosenKraft.

Kimo sier at det er uklart hvor mange som ble rammet av strømbruddet, men at det dreier seg om abonnenter i Brekstad sentrum og på Hovde.

– Vi vet ikke hva strømbruddet er forårsaket av. Skal drive feilsøk. Hva som har skjedd vet vi ikke.

FosenKraft meldte på Facebook at alle skal ha fått tilbake strømmen fra klokken 11.53.