Navn: Rolf Sneve

Bosted: Årnesgården

Alder: 76 år

Sivilstand: Gift

Yrke: Pensjonert lærer og rektor

– Hva opptar deg mest for tida?

– Det er utviklinga i Åfjord og resten av Fosen. Jeg er fosning, og jeg er også glad på Ørland eller Rissas vegne når de får arbeidsplasser. Det går bra for tida.

– Hvorfor bor du der du bor?

– Det var jobb og bolig å få her. Vi skulle være her i ett år, men nå har vi vært her i 52 år. Åfjord er fin plass å bo, og en fin plass for unger å vokse på. Det har blitt fire barn, ti barnebarn og åtte oldebarn. Det store flertallet av våre etterkommere bor på Fosen, og det er vi glade for. For øvrig gikk vi fra tre til åtte oldebarn i løpet av fjoråret.

– Hva er din største idrettsprestasjon?

– Jeg har ikke noe å vise til, men jeg var en ganske bra skiløper i yngre år. Utover det har jeg ikke deltatt i noen idrett.  Noen år var jeg også med i bridgeklubben.

– Hvis du skulle fått reist en bauta eller minnesmerke over noen i heimbygda di, hvem ville det blitt?

– Noen bauta ville ligget for høgt, nær sagt. Imidlertid synes jeg Knut Sundet har gjort mye for lokalsamfunnet. Uten ham ville kanskje ikke Linesøya og Stokkøya ikke vært landfast. Ellers er det mange lokalpolitikere som jobber og sliter for dette samfunnet og bare får kritikk.

– Dersom du kunne bedt hvilken som helst person fra verdenshistorien heim til deg på en middag og en dyp samtale. Hvem ville du valgt?

– Jeg veit ikke om Albert Schweizer hører heime, men ham kunne jeg tenke meg å snakke med. Han hadde flere doktorgrader.

– Hva er den perfekte dagen på Fosen for deg?

– Nei, sannelig om jeg veit. Dette har jeg ikke tenkt over egentlig. Det trur jeg nesten må være å dra rundt på øyene, se seg rundt og drikke en kaffe noen steder på turen. Det handler om å være i bevegelse. Det bør sjølsagt være godt vær.

– Har du noen sinne fått gjennomført noen av dine nyttårsforsett?

– Nei, jeg har egentlig aldri satt meg fore at i år skal jeg gjøre sånn eller sånn.

– Hvordan sjekker du værmeldingen?

– Det gjør jeg på TV.

– Når gikk du sist på ski?

– Det begynner å bli en del år sia. La oss si ti år, bare for å si noe. Da vi hadde campingvogn på Momyra gikk vi mye på ski.

– Bør Fosen få sin egen ulvestamme?

– Nei.