- Alle vi pendlerne er "stuck", sa Eirik Hovstein fra Leksvik.

Han satt i 19.00-tida mandag kveld ferjefast på Flakk etter at ferjesambandet ble innstilt som følge av problemer med ferjelemmen i Rørvika. Ifølge Vegtrafikksentralen vil sambandet bli åpnet tidligst tirsdag morgen. Fjord1 opplyser imidlertid i en trafikkmelding at sambandet kan åpnes tidligst med avgang fra Flakk klokken 01.00 tirsdag. Klokken 01.30 vil det i så fall være mulig å ta ferja fra Rørvika.

- Bussen dro

- Knall, var Hovsteins noe ironiske kommentar etter at Vegtrafikksentralen skrev at det ikke ville gå ferjer før tirsdag morgen.

Hovstein påpekte at pendlerne hadde fått lite informasjon om alternativ transport.

- Vi har kun fått melding om at det ikke lar seg gjøre å sette opp alternativ transport over fjorden. Ettersom hurtigbåtsambandet Trondheim - Vanvikan var innstilt, ble vi kjørt til Flakk med buss. Men bussen bare for igjen, så da sitter vi her da, fortalte Hovstein.

- Ingenmannsland

Leksværingen sa at han hadde planlagt hjemmekontor tirsdag, og at han ironisk nok ikke så ut til å komme seg på jobb.

- Akkurat nå føles det litt som vi er strandet i ingenmannsland. Vi regner med AtB kommer på banen og spanderer hotell og tar barregninga, fleipet Hovstein.

Like før klokken 20.00 opplyste leksværingen at det muligens var snakk om sju-åtte personer som satt fast på Flakk. Noen hadde også dratt videre med privat skyss.

- Skal sjekke

Leder for trafikkseksjonen i AtB, Knut Øyan, sa i åttetida mandag kveld at han skulle se på hva de kunne foreta seg i forhold til pendlerne som var strandet på Flakk.

- Vi får ikke til alternativ transport over fjorden siden både hurtigbåtsambandet Trondheim - Vanvikan og ferjesambandet Flakk - Rørvik er innstilt.

- Men skal folk sitte å vente på Flakk i natt da?

- Vi skal sjekke opp med Fjord1 om hvordan det ligger an med sambandet Flakk - Rørvik. Ingen samband over fjorden er åpne, påpekte han.

På spørsmål fra Fosna-Folket om buss tilbake til Trondheim kunne være aktuelt, svarte han at de skulle undersøke dette.

Fikk haik

Hovstein fikk til slutt haik inn til Trondheim mandag kveld.

- Det er viktig å holde motet oppe når ferjekaia ligger nede, fleipet Hovstein avslutningsvis.

Ikke lenge etterpå tok AtB kontakt med leksværingen. Det ble etter hvert ordnet med taxi for de gjenværende pendlerne på Flakk.

- Vi setter nå opp buss fra Trondheim klokken 23.30 og fra Vanvikan klokken 22.55. Bussen kjører hele veien rundt fjorden om Skarnsundet. Det er litt av en tur, men det er et tilbud, sier Øyan i AtB til Fosna-Folket.

Ferjelemmen i Rørvika ligger mandag kveld med den ene enden nedi sjøen. Foto: Alexander Killingberg