- Hva opptar deg mest for tida?

- Først og fremst er det å komme på «fotan» på en skikkelig måte etter uhellet. Det bruker jeg mye tid på. Jeg kan ikke trene ute, men det er en lang parkeringskjeller under huset hvor vi bor. Der går jeg ofte, både med staver, men mest med rullator foreløpig. Og så bruker jeg en del tid sammen med Harald Sommerseth på å ordne med andaktene i P5 Fosen.

- Hvorfor bor du der du bor?

- Jeg er gammel rissværing, og har bodd her storparten av livet. Jeg bodde på heimplassen før vi i fjor flyttet hit til blokka for å få det enklere.

- Hva er din største idrettsprestasjon?

- Den er ikke stor. Jeg drev med fotball da jeg var i konfirmasjonsalderen. Jeg stod i mål for Rissa, men etter at jeg fikk et spark i tinningen ble jeg redd og sluttet. Man kan ikke være redd dersom man skal stå i mål.

- Hvis du skulle fått reist en bauta eller et minnesmerke over noen i heimbygda di, hvem ville det blitt over?

- Det må bli Jens Bye. Selv om det har gått litt opp og ned med verftet, så var det han som la grunnlaget for bedriften.

- Dersom du kunne bedt hvilken som helst person fra verdenshistorien hjem til deg på en middag og en dyp samtale, hvem ville du valgt?

- Fridtjof Nansen. Han var allsidig. Han var en stor vitenskapsmann og polfarer. Han gjorde også en stor innsats for flyktningene etter første verdenskrig. Han var diplomat og hadde en finger med i spillet da vi fikk en norsk konge i 1905. Han fikk også nobels fredspris. Jeg liker å rote litt med mat, så jeg tror jeg ville servert klubb med flesk og duppe.

- Hva er den perfekte dagen på Fosen for deg?

- Jeg liker meg godt på sjøen, og jeg liker å fiske på Trondheimsfjorden. Jeg har båt i Petterhavna, og jeg håper å komme meg på sjøen om en måneds tid. Sildefiske om høsten er også trivelig. Jeg får ikke lov av Marna til å være alene på sjøen, men det bruker ikke å være vanskelig å få med noen ut på sjøen.

- Har du noensinne fått gjennomført noen av dine nyttårsforsett?

- Jeg har vanligvis ikke noen nyttårsforsett. I år har jeg ikke noe annet enn å komme meg på beina så fort som mulig.

- Hvordan sjekker du værmeldingen?

Det blir stort sett gjennom TV’n. Det er så mange muligheter der nå.

- Når gikk du sist på ski?

- Det var for et par-tre år siden ved Roksethvatnet hvor vi har hytte. Der er det forholdsvis flatt terreng.

- Bør Fosen få sin egen ulvestamme?

- Nei, det har jeg ikke noen tro på. Det får greie seg med en og annen gaupe.