Det var i halv sjutida at ferjesambandet Flakk – Rørvik ble innstilt på grunn av at ferjelemmen på Rørvik ferjeleie hadde falt i sjøen. En defekt ventil var trolig årsaken til at ferjelemmen ble liggende nede, ifølge Holm i Fjord1.

- Måtte avbryte anløp

Fosna-Folket fikk fra ferja Tresfjord opplyst at hendelsen skjedde etter at de la fra kai i Rørvika. Alt skal ha foregått som normalt da bilene kjørte om bord i ferja litt tidligere.

- Da Korsfjord skulle anløpe Rørvik neste gang, måtte de avbryte da de så at ferjelemmen lå i sjøen, forklarer operativ leder Holm.

Han hadde ingen flere detaljer rundt hvordan ferjelemmen havnet i sjøen.

- Festet

Holm avviser at mandagens hendelse var potensielt farlig for trafikantene.

- Kunne ferjelemmen ha falt i sjøen mens bilene kjørte om bord?

- Nei. Ferjelemmen er festet på ferja. Fallemmen på ferja ligger festet på ferjelemmen med en klor i et spor, påpeker han.

Hendelsen på Brekstad

Problemer med ferjelemmer er ikke noe nytt på Fosen. Mens det var hele ferjelemmen som for i sjøen i Rørvika mandag, falt en del av ferjelemmen ned i sjøen på Brekstad-kaia i april i fjor.

- I verste fall kunne kjøretøy ha havnet i sjøen. Ferja lå til kai og biler kjørte i land, så er det plutselig en bit som mangler, sa sikkerhetsdirektør Arvid Økland i rederiet Norled den gang.

Hendelsen i fjor avviker en del fra hendelsen med ferjelemmen i Rørvika mandag.

På Brekstad i fjor hadde flere trailere akkurat kjørt i land, og den siste var på vei over ferjelemmen da hendelsen skjedde. Ifølge mannskapet på ferja smalt det skikkelig. Ferjelemmen er forankret på land, og henger på ferja i den andre enden. Da den ytterste delen av lemmen løsnet, falt hele ferjelemmen to, tre meter ned i sjøen. Traileren kom seg velberget i land, visstnok uten dramatikk.

Den fremste delen av ferjelemmen løsnet og falt i sjøen på Brekstad i fjor. Dette førte til at ferja glapp ferjelemmen, og hele lemmen falt ned i sjøen. Foto: Arkiv