Landets viktigste matpris «Det Norske Måltid» kåres fredag 12. januar, og Trøndelag er godt representert i konkurransen.

Fra Fosen er også én produsent representert, Reins Kloster som stiller med sin solbær-iskrem.

Reins Kloster har tidligere gått til topps i konkurransen.

- Sterke produsenter

Prosjektleder Kristin Austigard er imponert over produktene fra regionen:

- Det er helt tydelig at Trøndelag er en ekstremt sterk matregion, og har vært en gjenganger i konkurransen i alle år, sier Austigard i ei pressemelding.

- De er godt representert i konkurransen, også i finalen. Og det viser ikke bare at Trøndelag har mange sterke produsenter, men også meget gode produkter som kommer gjennom det lille nåløyet til finalejuryen.

- Norges ledende matregion

- 10 av 39 finalister er fra Trøndelag, og det viser at vi befester vår posisjon som Norges ledende matregion, sier Aslaug Rustad, daglig leder i Oi! Trøndersk Mat og Drikke.

– Vi ønsker finalistene lykke til i en viktig konkurranse som blir lagt merke til nasjonalt, sier Rustad.

Her er finalistene:

SkjenningRøra Bakeri asÅrets bakst
Is med skjenningGangstad GårdsysteriÅrets meieriprodukt-foredlet
Granstubben rødkittostGangstad GårdsysteriÅrets ost
MunkebyMunkeby MariaklosterÅrets ost
ØlsprøttMelhus bakeriÅrets bakst
Rørosviddas Perle  - Mørbrad av reinsdyr kalvRørosrein asÅrets kjøtt
Ytrefilet av reinsdyr kalvRørosrein asÅrets kjøtt
Solbær-iskremReins Kloster ASÅrets meieriprodukt foredlet
RørosIs Fløteis med multerGalåvolden Gård ASÅrets meieriprodukt foredlet
RødskjeggHogna BryggÅrets øl