For å avhjelpe kapasiteten på de avgangene hvor det er flest som reiser, er MS Ladejarl derfor satt inn på enkelte avganger mandag, torsdag og fredag.

Reservefartøy

Det opplyser Grete Fuglem Tennås, administrerende direktør i FosenNamsos Sjø AS.

- Dette er basert på en avtale mellom AtB og oss, sierTennås.

MS Ladejarl er også reservefartøy når det er behov for vedlikehold på de øvrige fartøyene i Trondheimsfjorden, herunder MS Trondheimsfjord 1 og som har gjort at den har gått de seneste dagene, opplyser hun.

Dialog på løsninger

- Er dette et permanent tilbud..?

- Vi har gjennom de senere år hatt dialog med AtB på løsninger i forhold til kapasitetsutfordringene.  Det er AtB som har ansvar for kapasitetskravene som er stilt og som eventuelt må dekke kostnadene ved økt kapasitet, forteller Tennås.

- Ny vurdering til sommeren

MS Ladejarl har en kapasitet på 274 pax, det vil si en kapasitetsøkning på 144 pax på de nevnte avgangene. Eksisterende fartøy i rute 805 har en kapasitet på 130 pax, opplyser AtB.

- Foreløpig gjelder dette tilbudet frem til sommeren, og det vil da bli ny vurdering knyttet til kapasitet og løsning. AtB følger kontinuerlig med på reiseutviklingen på alle avganger i rute 805, for å vurdere om det må settes tiltak på flere avganger, sier Grete Opsahl, direktør for kommunikasjon og drift hos AtB.

MS Ladejarl er satt inn på følgende avganger i rute 805:

- Mandag fra Trondheim kl 06:20 med retur fra Brekstad kl 07:30

- Torsdag  fra Trondheim kl 14:45 med retur fra Brekstad kl 15:55

- Fredag fra Trondheim kl 14:45 og 17:05 med retur fra Brekstad kl 15:55 og 18:15.