Under behandling av budsjett og økonomiplan før jul, vedtok Roan kommunestyre å sette av fem millioner kroner i inneværende år på prosjektering av ny sykeheim med en kapasitet på 15 plasser som i dag. Videre ble det vedtatt å sette av 50 millioner kroner i økonomiplanen for 2019.

LES OGSÅ:* Avsluttet med smil -Fosna-Folket* Skal gi liv til årene, og fremme lysten til å leve -Fosna-Folket* Går trolig for å bygge en ny sykeheim -Fosna-Folket

Ordfører Einar Eian understreker at det ikke er fattet noen investeringsbeslutning, men at det framstår som at det er bred enighet i kommunestyret om at beboere og ansatte fortjener langt bedre fasiliteter enn de har i dag. Bildet er fra budsjettmøtet før jul. Foto: Terje Dybvik

Innhenter tilbud så snart som mulig

– Det er 50 prosent refusjon fra Staten for en ny sykeheim. Prosjekteringen og hvilken løsning man vi lande på, vil være avgjørende for totalprisen. Den kan bli alt fra 80 millioner kroner til 120 millioner kroner, understrekte Roan-rådmann Roy-Bjarne Hemmingsen overfor Fosna-Folket før jul.

Einar Eian sier de så snart som mulig skal få på plass en prosjektorganisasjon.

– Vi må så snart som mulig få innhentet tilbud på prosjektet, sier Eian.

Han understreker at det ikke er fattet noen investeringsbeslutning, men at det framstår som at det er bred enighet i kommunestyret om at beboere og ansatte fortjener langt bedre fasiliteter enn de har i dag.

– Dagens sykeheim er fra rundt 1970, og er i dårlig forfatning på grunn av blant annet setningskader, forklarer Einar Eian.

Brannsikkerhet

– Må mye settes midlertidig i stand fram til man eventuelt får klart et nybygg?

– Vi har hatt en gjennomgang med Fosen brann- og redningstjeneste IKS i forhold brannsikkerheten, så det er noen elementer som må få plass. Det er imidlertid ingen store investeringer som må til. En byggekomité ble opprettet for å se hva som måtte til for å rehabilitere dagens sykeheim, før man kom til enighet at det var bedre å se på nybygg. Det er der vi hovedsak har fokuset nå. Kapasiteten på 15 plasser er også noe vi vil se nærmere på, sier Einar Eian.

Tidligere Roan gamlehjem som ble åpnet i 1950, utgjør deler av dagens bygningsmasse ved Roan rådhus. Den ligger i den delen som ikke er aktuell for riving. Foto: Skage

River deler av rådhuset?

All den tid man ikke har vedtak om å sette i gang, er heller ikke plasseringen av en ny sykeheim bestemt. Det som framstår som mest aktuelt er å rive deler av dagens rådhus som er lengst ned mot sjøen. Dette for å gi rom til å føre opp en ny sykeheim der.

– Det er dette som vi så langt har sett på som den mest trolige løsningen. Jeg mener vi skal kunne løse utfordringene vi får på rådhuset. I tillegg kan deler av dagens sykeheim kunne fungere som kontorlokaler.

– Så dagens sykeheim vil kunne stå etter at ny eventuelt står ferdig?

– Deler, ja, mens andre deler mest trolig vil bli revet, sier Einar Eian.

Som en liten kuriositet kan nevnes at tidligere Roan gamlehjem som ble åpnet i 1950, utgjør deler av dagens bygningsmasse ved Roan rådhus. Den ligger i den delen som ikke er aktuell for riving.