Ved årsskiftet hadde 270 bedrifter registrert seg i Fiskeridirektoratets register for turistfiskebedrifter. Flest er det i Nordland med 58, mens det i Telemark, Vestfold og Østfold så langt ikke er registrert bedrifter som driv med turistfiske.

Rapportering

Alle bedrifter som er registrerte i momsregisteret, har minst 50.000 i omsetning og som leier ut minst en båt til gjester er fra 1. januar i år pliktige til å registrere seg hos Fiskeridirektoratet. Bedriftene må i tillegg sende inn rapport på hvor mange torsk, sei, kveite, uer og steinbit gjestene fisker, og bedriftene er også pålagt å informere gjestene sine om regelverket for fritidsfiske i Norge.

Frivillig registrering

Det er også åpna for at virksomheter som ikke er registrert i momsregisteret, men som har virksomhet med organisasjonsnummer og som kan knyttes til turistfiske også kan registrere seg frivillig, uten å ha minimum 50 000 i omsetning. Gjester ved slike bedrifter kan som for pliktige bedrifter ta med seg 20 kilo fisk eller fiskeprodukt ut av landet. Alle andre, som til dømes utlendinger som reiser på egen hånd eller som bor ved uregistrerte bedrifter, kan bare ta med seg 10 kilo fisk eller fiskeprodukt når de forlater landet.

Nordland størst

Ikke uventa er det flest registrerte bedrifter i Nordland med 58. Men også Troms, Trøndelag og Møre og Romsdal har over 30 registrerte bedrifter med henholdsvis 37, 36 og 31. Færrest registrerte bedrifter finner vi i Oslo, Buskerud, Hedmark og Oppland med ei registrert bedrift i hvert av fylkene. I Østfold, Vestfold og Telemark er det så langt ingen registrerte bedrifter.