I dag har Indre Fosen kommune fem ungdomsskoler. Det er Testmann Minne, Vanvikan, Stadsbygd, Åsly og Mælan. I framtiden kan det bli bare tre, men det er også en mulighet for at det blir fire eller at dagens struktur med fem skoler blir opprettholdt.

Testmann Minne og Mælan holdes utenfor

- Vi arbeider nå med skolestrukturen i Indre Fosen, og det er tre alternativer som blir vurdert. Mælan og Testmann Minne holdes utenfor i dette arbeidet. Det ene alternativet er å opprettholde dagens fem ungdomsskoler. Det andre er å samle ungdomsskoleelevene fra Stadsbygd og Vanvikan på en skole, enten på Stadsbygd eller i Vanvikan. Det tredje alternativet går på å samle ungdomsskoleelevene fra Stadsbygd og Vanvikan på Åsly, sier oppvekstsjef i Indre Fosen, Finn Yngvar Benestad.

Ut på høring

Utredningen skal behandles i et møte i oppvekstutvalget 1. februar, men før den tid skal det holdes dialogmøter med skolenes samarbeidsutvalg, Indre Fosen ungdomsråd og Utdanningsforbundet. Etter at utredningen er behandlet i oppvekstutvalget skal den ut på høring i seks uker.

- Forskrift om skolekretsgrenser skal også ut på høring. Det kan bli aktuelt å justere noen skolekretsgrenser dersom ungdomsskolestrukturen blir endret, sier Benestad.

Et viktig moment i arbeidet med ny ungdomsskolestruktur i Indre Fosen er plasseringen av en ny videregående skole for Indre Fosen i Vanvikan. Mange hadde håpet at tomtevalget kunne blitt avgjort på tampen av fjoråret, men fylkestinget vil ikke ta avgjørelsen før i april i år.

Vedtak med forbehold

- Politikerne i Indre Fosen har sagt at progresjonen i arbeidet med ny skolestruktur skal gå som planlagt, selv om avgjørelsen om en videregående skole ikke kommer før i april. Kommunestyret i Indre Fosen har møte to dager før fylkestinget har møte, og da kjenner vi innstillingen fra fylkesrådmannen i saken. Dermed kan kommunestyret gjøre et vedtak med forbehold, sier Benestad.