De hadde tatt ferja fra Brekstad klokken 15.30, og kjørt videre fra Valset. De var omtrent ved Geita da den andre bilen sneiet over og traff speilet på deres bil.

- Forventa en større smell

- Jeg rakk akkurat å rope til kona at nå får vi en i fronten, før jeg måtte legge over. Det kom til å ga galt hvis jeg ikke fikk vrengt over, og jeg ikk svingt unna så mye som mulig. Jeg havna på midtkonsollen, og kona fulgte med på veien. Vi forventa en større smell, heldigvis gikk det ikke slik, sier Vik, som anslår at det ikke var mer enn fem-seks centimeter unna å gå skikkelig galt.

Selv anslår Vik at han holdt en hastighet på litt over 80, og betegner det som ren flaks at det ikke gikk verre.

- Vi lå først i ferjekøen fra Brekstad, han kom rett bak. Jeg vet ikke om sjåføren hadde kommet med ferja, men det var en sju-åtte biler fra ferjekøa bak oss, og hadde vi smellet i lag så hadde vi kommet til å tatt med oss flere biler. Vi var bare fem-seks centimeter unna en stygg statistikk, forteller Vik.

- Jeg hadde ikke mer å gå på på min side, forteller han.

- Kunne gått verre

Heldigvis gikk det bra denne gangen, bortsett fra ei saftig regning på mange tusenlapper for et nytt speil.

- Det kunne gått mye verre. Jeg vet at mange klager på dårlig vei i det området, og har hørt at det er flere som har fått speilet ødelagt der. Det er en vei med økende trafikk, og det burde vært tenkt på at vi har to veier inn til byen, veiene er for dårlige, sier Vik.

Det kan være mange årsaker til at uhellet skjedde, mener han.

- Folk må være litt mer oppmerksomme og tenke på at det ikke bare er egen fart som må avpasses, det er mange som er uoppmerksomme i trafikken av ulike årsaker, sier han.