- Dersom det blir så ille som det meldes om, er det risiko for innstilte turer, forteller kaptein Peder Røyset om bord i Flakk-Rørvik-ferja MF Korsfjord.

Uværet

Meteorologene skrev lørdag på Twitter at både fly-, ferje- og hurtigbåtavganger kan bli innstilt på grunn av uværet søndag. Det meldes om sterk storm og mulig orkan langs kysten. Vindkast på 35-45 meter i sekundet vil trolig slå innover land. Uværet kommer for fullt innover Trøndelagskysten søndag morgen og formiddag. Det er ventet å avta utover ettermiddagen, men også om kvelden meldes det om periodevis stiv kuling.

Les mer: Slik blir ekstremværet.

Problematisk vindretning

Flakk-Rørvik-skipper Røyset påpeker at de ikke tar noen sjanser i uværet.

- Om været og vinden blir som meldt, har vi ikke noe på fjorden å gjøre. Det er det å legge til kai som er problemet. I morgen dreier stormen over på vest og nordvest. Da får vi problemer på Flakk-siden, sier han.

Kapteinen forteller at de vurderer været fortløpende.

- Dere ser ikke bare på værvarselet at nå blir det ekstremvær, så kansellerer dere avgangene?

- Vi vurderer fra time til time. Så får vi se hvor ille det blir. Det er ikke sikkert at værmeldingen treffer heller, påpeker Røyset.

Det er relativt sjelden at Flakk-Rørvik-sambandet må innstille avganger på grunn av uvær.

- Vi har gått i storm også. Det kommer an på hvilken retning vinden kommer fra, understreker Røyset.

Tar ingen sjanser

Ferjesambandet Brekstad – Valset ligger normalt enda mer værutsatt til helt i utløpet av Trondheimsfjorden. Regionsjef for ferjer Inge Andre Utåker i Norled vil ikke spå kanselleringer på forskudd. Han påpeker at det er kapteinen om bord i ferja som tar avgjørelsen om hvorvidt de kan gå eller ikke.

Administrerende direktør i FosenNamsos Sjø, Grete Fuglem Tennås, sier at folk må være forberedt på hurtigbåtinnstillinger i morgen.

«Det er risiko for innstilling av hurtigbåtavganger med det været som er meldt. Det tas ingen sikkerhetsmessige risikoer», skriver hun i en SMS til Fosna-Folket.

Tennås oppfordrer reisende til å følge med på rederiets app eller nettside.

«Disse blir oppdatert så fort det er ny info», skriver hun.

Les mer: Husker du nyttårsorkanen?