- Oppfordringen fra oss er at folk bør la bilen stå dersom de ikke noe stort behov for å kjøre. Dette gjelder i hvert fall for de som bor i de mest utsatte strøkene, sier operatør Runar Kvalshaug ved Vegtrafikksentralen.

Beredskap

Ekstremværet Cora er ventet inn over Trøndelag og Fosen søndag morgen og formiddag. Det vil trolig pågå til tidlig på ettermiddagen. I de mest utsatte strøkene langs kysten kan det blåse orkan som middelvind. Middelvind er den gjennomsnittslige vinden i løpet av ti minutter. Videre er det ventet vindkast på 35-45 meter i sekundet innover land. I tillegg til dette, er det meldt om mye nedbør søndag. Dette vil i hovedsak falle som snø, men det kan komme regn helt ute ved kysten.

- Det blir snøstorm søndag, sa meteorolog Lars Andreas Selberg til Fosna-Folket lørdag.

Vegtrafikksentralen opplyser at alt tilgjengelig brøytemannskap er satt i beredskap.

- Alle entreprenører er varslet, opplyser Kvalshaug.

Les mer: Slik blir ekstremværet.

Veistenging?

I romjula ble fylkesvei 715 over Momyra i Åfjord stengt på grunn av snøstorm. Det kan fort ende med ny veistenging på søndag.

- Vi forsøker å holde veiene åpne, men dersom det ikke er sikt, må vi stenge, påpeker operatør Kvalshaug ved Vegtrafikksentralen.

Politiets oppfordring

Operasjonsleder Stig-Roger Olsen ved Trøndelag politidistrikt oppfordrer folk til å bruke hodet når ekstremværet kommer.

- Løse gjenstander må sikres. Ikke reis på fjelltur. Været kommer sannsynligvis til å bli ganske tøft. Og om du ikke må ut å kjøre, bør du la bilen stå, påpeker han.

Politiet oppfordrer videre entreprenører om å sikre løse gjenstander på byggeplasser. Politiet bemanner også opp sine lensmannskontor i forbindelse med uværet søndag.

"Dersom telefonlinjer blir blokkert eller strømbrudd fører til at man ikke kan nå politiet på telefon, kan man oppsøke nærmeste lensmannskontor", skriver politiet på Twitter.