Andreas Ledsaak viser blant annet til området vest for Brekstad Gård.

LES OGSÅ:* - Det kan bli 180 boenheter. Det kommer an på hvilken type bolig ...* Tapte over 8000 dekar jordbruksareal årlig -Fosna-Folket* Mer kommunemakt gir bekymring for jordvernet -Fosna-Folket

– Så høy utnyttelsesgrad som mulig

Her har Ørland kommune solgt til Forsvarsbygg, som skal føre opp leiligheter.

–  Jeg tror Forsvarsbygg også vil utnytte mest mulig av det de har kjøpt. Det essensielle er at matjord som blir tatt rundt sentrumsnære Brekstad har så høy utnyttelsesgrad som mulig. Reglene om maksimalt sju boenheter per dekar og maksimalt tre etasjer, er noe Ørland kommune burde sett nærmere på i så måte, mener Andreas Ledsaak.

– Seks-sju etasjer vil være lite egnet mange steder, men sentralt på Brekstad vil det falle naturlig på plass, sier ordfører Tom Myrvold. Foto: Terje Dybvik

– Urbanisering

Ordfører Tom Myrvold (H) i Ørland forstår godt innspillet fra Ledsaak.

– Vi er enige om det aller meste her. Når det gjelder området vest for Brekstad Gård så er det ferdig regulert, så i slike tilfeller kan ikke vi gå inn i ettertid å gjøre eventuelle endringer.

– Er dette med maksimalt sju boenheter per dekar noe det kan bli sett på?

– Det er ingen slik generell regel i Ørland, men når nye områder reguleres så må man se på byggeskikken ellers i nærområdet. Seks-sju etasjer vil være lite egnet mange steder, men sentralt på Brekstad vil det falle naturlig på plass. Da vil utgifter til parkeringskjeller og tilsvarende også kunne forsvares. Dette faller også godt inn i det bildet vi har av en større grad av urbanisering av Brekstad, slik at vi ikke får et sentrum som eser ut mer enn nødvendig, sier Tom Myrvold.