- Vi føler en forpliktelse overfor Ørland. Så mener vi det er grunnlag for å drifte den ruta videre. Vi synes det er en spennende destinasjon, svarer administrerende direktør Heine Richardsen når Fosna-Folket spør hvorfor selskapet er interessert i å jobbe videre med Ørland-ruta.

Jubel

Det ble jubel på Fosen da det i høst ble klart at selskapet FlyViking skulle starte å fly fra Ørland. Flere avganger daglig og langt billigere flybilletter enn tidligere skulle gjøre tilbudet attraktivt for fosningene. Den 15. oktober var Fosna-Folket med på jomfruturen fra Ørland til Gardermoen. Siden den gang har det nye flytilbudet blitt flittig brukt, uten at Fosna-Folket har noen eksakte tall. Til og med i jula har det gått stappfulle fly mellom Ørland og Gardermoen, men FlyViking vil ikke gå ut med noen nøyaktige tall for belegget på ruta.

Kontrakt med kommunen

Fredag 5. juledag kom så sjokkbeskjeden. Flyselskapet FlyViking skal avvikles.

- Det er en styrt avvikling, og ingen konkurs. Styret vedtok dette 20. desember, og vi legger ned 1. februar neste år, forteller direktør Richardsen.

Ørland kommune har en kontrakt med FlyViking hvor flyselskapet garanterer å opprettholde flytilbudet mellom Ørland og Gardermoen ut juni 2018. Direktør Richardsen bekrefter at det blant annet er derfor at selskapet nå jobber for å opprettholde Ørland-ruta.

- Det er spesielt derfor, sier han.

Planen

Planen for å redde flytilbudet fra Fosen er nå klar.

- Vi skal opprette et nytt selskap. Dette selskapet skal leie inn et annet flyselskap som skal drifte Ørland-ruta.

- Er du sikker på at dere klarer å få et annet selskap til å drifte ruta?

- Ja, svarer direktør Richardsen.

Han forteller at FlyViking jobber med flere forskjellige selskap, og at det vil bli klart hvem som skal drifte Ørland-ruta i januar.

Ingen stopp

Ettersom FlyViking ikke vil si hvilket selskap som skal drifte Ørland-ruta, er det også ukjent hvilken type fly som skal frakte passasjerer til og fra Ørland i fremtiden.

- Men det blir ikke noe mindre fly enn det vi bruker nå, sier Richardsen.

Dash 8-flyet som FlyViking har brukt på Ørland-ruten, har plass til 39 passasjerer.

Direktør Richardsen lover at det ikke vil bli noen endring eller stopp i flyvningene fra Ørland den kommende tiden.

- Flyvningene vil pågå kontinuerlig som før, sier han.

Etter juni?

FlyViking har i kontrakten med Ørland kommune lovt å opprettholde tilbudet fra Ørland til ut juni neste år. Men hva skjer etter det?

- Det må vi komme tilbake til. Men det skal være mulig å forlenge om belegget på flyruta blir som tenkt. Dersom passasjerene ikke svikter oss, så ser vi muligheter fremover, svarer direktør Richardsen.

Les mer: FlyViking legger ned.