Før 1. januar 2018 skal alle gamle skilt som det har stått «Nord-Trøndelag» eller «Sør-Trøndelag» på, være borte. De blir erstattet med nye skilt som det står «Trøndelag» på.

Samisk

Fylkesnavnet står både på norsk og samisk. Det samiske navnet på det nye fylket, er «Trööndelagen fylhke».

- Vi er i innspurten med å få de nye skiltene på plass. I dag satte vi opp det nye Trøndelagsskiltet på E14 ved riksgrensen i Meråker. Det er sannelig ikke hver dag vi setter opp skilt med helt nye fylkesnavn, sier avdelingsdirektør i Statens vegvesen, Eva Solvi.

De gamle fylkesskiltene legges på lager eller gis bort til dagens fylkeskommuner.

I alt skal 22 nye skilt merket «Trøndelag» opp før nyttår.

Vegavdeling Trøndelag

Det at to fylker fra nyttår slår seg sammen til ett, får betydning også for Statens vegvesen. Tidligere har det vært to vegavdelinger: Vegavdeling Nord-Trøndelag og vegavdeling Sør-Trøndelag. Fra 1. januar 2018 slås disse sammen til vegavdeling Trøndelag.

Vegavdeling Trøndelag i Statens vegvesen Region midt har to vegeiere: Staten og Trøndelag fylkeskommune. Fylkesvegnettet utgjør hele 6000 km, og riksvegene 745 km. I tillegg kommer 88 km gang- og sykkelveg på riksveg og 351 km gang og sykkelveg på fylkesveg.

Trøndelag fylkeskommune blir landets nest største vegeier.- Fylkeskommunen ønsker å være en fremoverlent eier og en pådriver for gode samferdselsløsninger. Vi er offensive, og skal følge opp disse ambisjonene. Vi skal etablere ei sterk vegavdeling i Trøndelag, sier Eva Solvi, som skal lede den nye vegavdelingen.

Solvi har i dag stillingen som avdelingsdirektør for vegavdeling Sør-Trøndelag i Statens vegvesen Region midt.