- I perioden fra nå og fram til utgangen av mars 2018 skal vi sprenge cirka 20 salver ved fylkesveg 710 ved Bjugn fabrikker. Steinmassene blir transportert til Brekstad der den skal brukes til å bygge ny fergekai, sier Moe.

Stein fra Bjugn skal brukes til å bygge ny fergekai på Brekstad. Foto: Erik Eikebrokk

Stenger veg

- Ved sprenging vil vi ha behov for å stenge vegen i inntil 30 minutter. Alle sprenginger og annen anleggsaktivitet som innebærer stengt veg i mer enn 15 minutter, vil bli varslet på SMS. Vi vil bruke det samme varslingssystemet som allerede er i bruk i forbindelse med utbygging av andre deler av fylkesveg 710, sier Moe.

For å melde deg på varslingstjenesten, sender du en SMS med kodeord TM FV710BJUGN til 26112. Du mottar straks en bekreftelse på at du er påmeldt tjenesten.

Sprengingene ved Bjugn fabrikker vil bli utført i tidsrommet kl. 11-12 mandag-fredag, og blir koordinert med sprenginger på de andre utbyggingsprosjektene på fv. 710.

Trafikkregulering

Trafikken forbi sprengingsområdet blir lysregulert og med innsnevring til ett kjørefelt.

- Sjøl om sprengingene blir avsluttet i mars 2018, vil trafikkreguleringen vare ut mai 2018. Grunnen til det er at det blir mye anleggstrafikk ut og inn av området også etter at sprengingene er unnagjort, sier Moe.

Stein fra Bjugn skal brukes til å bygge ny fergekai på Brekstad. Foto: Erik Eikebrokk

Dette skal gjøres

Cirka 90.000 kubikkmeter fast fjell skal sprenges og kjøres til Brekstad. Dette tilsvarer om lag 13.000 lastebillass med stein.

- Fylkesveg 710 ved Bjugn fabrikker er planlagt utbedret gjennom utbyggingspakken Fosenvegene. Det var imidlertid ikke nok penger til å gjennomføre utbedringen i første omgang, men vi ser på dette som en vinn-vinn-situasjon hvor steinuttaket vil gjøre en eventuell framtidig utbedring betydelig billigere. Men vi presiserer at videre ferdigstillelse av vegen ikke er en del av fergekaiprosjektet, og dette vil således ikke vil bli utført nå, sier Moe.

Statens vegvesen bygger nye fergekaier på vegne av Trøndelag fylkeskommune.