54 helsearbeidere i kommunene Åfjord, Bjugn og Ørland hadde sine 3 dager med praktisk gjennomføring på Ørland og 35 helsearbeidere fra Leksvik og Rissa gjennomførte sin del i Rissa.

Praktisk gjennomføring

I forkant har alle deltakerne tatt et obligatorisk teoretisk kurs (nettkurs) i akuttmedisin. Dette er et krav før deltakelse i den praktiske delen av kursopplegget, opplyser Rita Langvold, kompetansekoordinator for Fosen Helse IKS.

- Det var stor aktivitet og god innlevelse fra kursdeltakerne som ga tilbakemelding om stort læringsutbytte etter kurset. Tilbakemeldingene fra kursansvarlig var også positive. De karakteriserte kunnskapsnivået hos legevaktpersonellet vårt jevnt fordelt og faktisk over landsgjennomsnittet i forhold til deres erfaring, sier Langvold.

Dette gir oss en trygghet for at innbyggerne på Fosen vil oppleve en god og forsvarlig håndtering ved akutte livstruende situasjoner, forklarer hun.

- I tillegg til e-læringskurs i akuttmedisin, har alle gjennomført e-læringskurs i volds- og overgrepshåndtering for legevaktpersonell, forteller Langvold.

Fosen Helse IKS har stått som arrangør, bistått med søknad om tilskudd til Helsedirektoratet, påmelding, koordinering og tilrettelegging.

Læringsmål

RS Sjøredningsskolen har hatt ansvaret for gjennomføring av det praktiske kurset med følgende læringsmål: Kurset skal gjøre kursdeltakerne i stand til å identifisere pasienter med akutte livstruende tilstander

Kursdeltakerne skal lære basale akuttmedisinske praktiske ferdigheter og prosedyrer, og skal kjenne til når disse skal brukes.

Kursdeltakerne skal lære grunnleggende akuttmedisinske prinsipper og tenkemåter.

Kurset skal gi trening i tverrprofesjonelt samarbeid i akuttmedisinske team og samhandling med øvrige ledd i den akuttmedisinske kjeden og andre nødetater.

Kurset skal gi kjennskap til lokale forhold og rutiner i akuttmedisinske situasjoner.