Fylkestinget i Trøndelag vedtok torsdag med stort flertall at det endelige vedtaket om lokalisering av en ny felles videregående skole i Indre Fosen utsettes til april.

Forslaget som ble vedtatt var fremmet av May Britt Lagesen (Ap) på vegne av SV. Krf, MDG og Ap.

Dette er vedtaket:

1. Et skolealternativ i Vanvikan utredes videre og fremmes for Fylkestinget i april 2018

2. Utredningen gjennomføres med utgangspunkt i de prosesser som er i gang med eksterne rådgivere, de videregående skolene, vertskommune og øvrige samarbeidspartnere som grunnskole, idrett og arbeids-/kulturliv.

3. I tillegg til utredningsarbeidet som allerede er gjennomført, ønsker fylkestinget at følgende forhold belyses ytterligere:

a. Samarbeid om bygningsmasse med kommune og lokalt næringsliv.

b. Utvikling av fylkestilbud og profil i samarbeid med lokalt næringsliv.

c. Etablering av fagskoletilbud i samarbeid med lokalt næringsliv og en av dagens fylkeskommunens fagskoler.

4. Kapasitet på antall elevplasser fastsettes til cirka 300-320 i samsvar med opplæringstilbud angitt i saksutredningen.

5. Eventuell nedleggelse av Rissa videregående skole og Leksvik videregående skole og etablering av ny, felles skole vurderes på grunnlag av utredningen i fylkestinget i april.

- Et kraftig signal

- Jeg skulle ønske vedtaket hadde sagt Vanvikan, at skolen skal bygges der, men vedtaket i fylkestinget gir et kraftig signal om hvor skolen bør bygges. Rissa-alternativet skal ikke utredes mer. Det er bra, sier Vang.

Knut Ola Vang.

- Spennende

Det er mer han synes er bra med fylkestingsvedtaket.

- Et spennende punkt i vedtaket er det som sier at det skal utredes om det er mulig å få til et teknisk fagskoletilbud. Det synes jeg er positivt. Så får vi bare vente til april og fylkestingsmøtet da. Men skal jeg oppsummere det som skjedde i fylkestinget torsdag, vil jeg si at det er et stort skritt i riktig retning.