– Når vi lyser ut disse linjene på skolene så sitter vi egentlig og former fremtida for Trøndelag. Hva vi skal utdanne ungdommen i fylket vår til er med på å skape fremtidas arbeidsplasser, skape innovative næringer ute i distriktene og bygge opp sterke kommuner i hele fylket, sier Renate Tårnes (Ap).

Fra talerstolen foreslo hun at VG2 Data og elektronikk ved Fosen videregående skole fortsatt lyses ut.

– Linja har mye å si for næringslivet i kommunen, og for at kommunen skal vokse og bli et attraktivt sted å bosette seg, sier hun.

– Lærlingplasser i kø

– De videregående skolene er et av de viktigste regionale utviklingsmidlene vi har. Næringslivet etterspør at vi legger til rette for arbeidskraft. Lærlingplassene står bortimot i kø for disse utdanningene her. Vi har mange store bedrifter på Fosen som har stort behov for automasjon, data og elektronikk, sier Torhild Aarbergsbotten (H).

Fylkesrådmannen hadde foreslått å ikke utlyse tilbud om VG2 Data og elektronikk på skolen.

– Skal vi skape forutsigbarhet kan vi ikke bare legge ned ei linje bare fordi elevtallet dropper litt ned et år, sier Aarbergsbotten.

Støtte

Senterpartiet, Miljøpartiet De grønne, KrF, SV, Frp og Venstre og Arbeiderpartiet stilte seg bak Høyres forslag om å fortsatt utlyse linjetilbudet.

– Jeg vil legge til at dette er viktig for ungdommene på Fosen. Hvis disse fagene ikke blir fortsatt lyst ut, så er det ikke noe videre tilbud i disse fagene for ungdommene. Da må de i tilfelle til Trondheim, og det synes jeg er ille. Spesielt når næringslivet trenger så mye arbeidskraft innenfor disse områdene. Da hadde det vært greit å hatt litt lokal arbeidskraft også, sier Knut Fagerbakke (SV).

Tårnes' forslag om å fortsatt utlyse VG2 Data og elektronikk ved Fosen videregående skole ble enstemmig vedtatt av fylkestinget.