- Det er en ny type virksomhet som vinner sertifisering dette året. Mange forbinder Miljøfyrtårn-ordningen med entreprenører, sier Ørland-ordfører Tom Myrvold (H).

I Ørlands siste kommunestyremøte for året fikk klinikkleder Marianne Ørsleie overrakt skiltingen som viser at Ørland Tannklinikk er godkjent som Ørlandets nyeste Miljøfyrtårn.

Miljøet

Ifølge stiftelsen Miljøfyrtårn er det 5454 virksomheter i landet som er Miljøfyrtårn-sertifisert. Disse tilfredsstiller grunnleggende miljøkriterier, og i tillegg egne bransjekriterier.

Det er kommunene som uavhengig vurderer om bedriften tilfredsstiller kravene, og ordningen støttes av Miljøverndepartementet.

Tannlegekontor må blant annet tilfredsstille krav for å sikre minst mulig stråling av pasienter og ansatte, ulike rutiner for kjemikaliehåndtering og håndtering av farlig avfall.

Polet

I Ørland er det Bjørn Norset AS, Hvitsand Entreprenør AS, Rædergård Entreprenør AS, Einar Brekstad AS, Vinmonopolet Brekstad og nå også Ørland Tannklinikk som er sertifiserte Miljøfyrtårn.

- Bedriftene skal levere årlige miljørapporter og virksomhetene må resertifiseres hvert tredje år, sier Myrvold.

- Dette er noe som ikke kommer av seg selv, men som må jobbes med. Gratulerer og lykke til videre med arbeidet, sier ordføreren.