Den nye festivalen sitt andreslipp består av Motorpsycho, Ida Jenshus og Kajander som topper plakaten lørdag 30. juni 2018.

Stokkøya Festival arrangeres for første gang 29. – 30. juni 2018 ute i havgapet på Stokkøya, i Åfjord kommune. Festivalen byr på artister fra hele Norden og en helg hvor utendørs aktiviteter, matopplevelser, samhold og trivsel står sentralt i festivalens programmering.

Aktuelle med ny musikk

Tidligere har festivalen sluppet navn som Torgeir Waldemar, Emile The Duke, Pom Poko og Haunted Mansions.

Artistslippet byr på artister som er godt kjent innen norsk musikkliv, og som alle er aktuelle med ny musikk.

- Vi synes Motorpsycho er helt perfekt for Stokkøya Festival og tror det blir en heftig avslutning på festivalens andre dag, sier festivalsjef Thomas Ryjord i ei pressemelding.

Festivalsjef Thomas Ryjord er fornøyd med headlinerne. Foto: Jakob Ellingsen

- Snart fylt opp

Over halvparten av festivalpassene til Stokkøya Festival 2018 er allerede solgt.

- Det er allerede utsolgt for innendørs overnatting og strandcampen er snart fylt opp, så vi anbefaler de som har lyst å dra på Stokkøya Festival å sikre seg pass og camp mens det er mulig, sier Ryjord.

Festivalen fortsetter å slippe artister og programposter frem mot festivalen.

Ny trommis

Motorpsycho slapp nylig dobbeltalbumet ”The Tower” som har møtt stor begeistring både hos publikum og pressen verden over. Albumet som er det første med ny trommis Tomas Järmyr fikk terningkast 6 i blant annet Aftenposten og Dagsavisen, og høstens turne som ble avsluttet med en helt utsolgt konsert på Byscenen  vitner om et band i storform.

Ida Jenshus er en av de fremste og mest prisbelønte americana-artistene i Norden og slapp nylig sitt femte album ”Two Worlds”. Ida er artisten som aldri slutter å overraske og utvikler sitt utrykk for hvert album. Hun har vunnet tre spellemannpriser, samarbeidet med en lang rekke prestisjetunge musikere og blir møtt med tilnærmet toppkarakter hos anmelderne.

Kajander fra Lofoten fikk en pangstart på sin karriere i 2016 med låta ”E du den du vil vær ?”. Låta ble raskt listet på NRK P3 og oppfølgeren ”Når e du klar?” som kom i 2017 ble radiolistet både på NRK P3 og NRK P1. Siden den gang har artisten fra Lofoten spilt på en rekke festivaler, og i 2018 kommer hans debut-album.