I fylkestinget 14. desember skal saken om tilbud på videregående skole for skoleåret 2018/2019 behandles. Fylkesrådmannen har foreslått å ikke utlyse tilbud om VG2 Data og elektronikk på Fosen videregående skole.

Tilbakemeldinger fra lokalmiljø og næringsliv får Høyres fraksjonsleder for utdanning, Siri Holm Lønseth, til å reagere.

– Tilbakemeldingene vi har fått både fra lokalpolitikere og næringslivet gjør at vi vil fremme forslag i fylkestinget om at man utlyser VG2 data og elektronikk. Å satse på utdanninger det er behov for lokalt vil være viktig for å løfte yrkesfagene, sier hun til Fosna-Folket.

Støtte fra lokalt næringsliv

På forhånd har skolen vært gjennom en høringsperiode, og i uttalelsen skisserer skolen at en ønsker at VG2 Data og elektronikk fortsatt skal lyses ut. Skolen opplever at det lokale næringslivet støtter massivt opp om skolen, og har hentet inn uttalelser fra Fosen opplæringskontor, Fosenkraft, Luftforvaret ved Ørland flystasjon avdeling vedlikehold og logistikk, Fosen innovasjon, Ørland næringsforum og Bjugn næringsforum og Relacom AS.

Høyre-politikerne er opptatt av å legge vekt på den kompetansen lokalt næringsliv har behov for i utformingen av skoletilbudet.

– Det er ved å knytte næringsliv og utdanning tett sammen at vi kan skape det beste yrkesfaglige utdanningstilbudet og de beste fagarbeiderne for fremtiden, sier nestleder i Høyres gruppe, Henrik Kierulf.

– En region i vekst

Kierulf sier at Fosen er en region i vekst som varsler behov for tekniske fag, og at det er en utvikling fylket må bygge opp under.

– Skolen ønsker å lyse ut tilbudet og Høyre tror skolen har gode løsninger for å gi elevene et best mulig faglig tilbud og å opprettholde et godt fagmiljø i tiden fremover. Høyre er også veldig positive til å legge flyfag til Fosen videregående skole.

I dag har Fosen videregående skole tilbud innenfor VG 1 Elektro, VG2 El-energi, VG2 Data og elektronikk samt VG3 Dataelektroniker.

– Det vil være en naturlig kobling å ha flyfag i tilknytning til kampflybasen. Å beholde og videreutvikle tilbudet innen tekniske fag vil være viktig i arbeidet med å få etablert flyfaglinje, sier Holm Lønseth.

Om fylkesrådmannens forslag får tilslutning, vil det få virkning fra og med skoleåret 2018/19.