Frode Hovd fra Bjugn mistet selv moren sin til kreft for sju år siden, og har lenge ønsket å gjøre noe for å samle inn penger til kreftforskning.

- Viktig sak

- Jeg slipper jeg en ny singel igjen rundt juletider, men i år hadde jeg tenkt å gjøre ting litt annerledes. All inntekt av salget av singelen går uavkortet til kreftforskning. Jeg mistet min mor til denne sykdommen i 2010, så det har vært en viktig sak for meg en stund, og jeg har lenge hatt lyst til å gjøre noe som dette, forteller Frode.

Man har heldigvis kommet langt innen kreftforskning, men det er viktig at folk bryr seg, og bidrar med det man kan, forklarer han.

Frode håper at så mange som mulig tar seg tid til å sjekke ut låten, når den tid kommer, og at de deler den med alle sine venner og kjente.

- Forbilder og idoler

- Jeg har vært så heldig å få med meg noen av mine største forbilder og idoler på denne låten, blant annet en av verdens fremste metalvokalister Ralf Scheepers, kjent fra band som Gamma Ray og Primal Fear, og jeg gleder meg virkelig til å vise fram hva vi har fått til, sier Frode.

Med på laget fikk Frode tidlig Jacob Hansen fra Danmark, som er kjent for å skru lyd, og produsere band som Volbeat, Amaranthe, Primal Fear, Doro med flere.

Frode Hovd fra Bjugn er mannen bak Aldaria. Foto: Siri Wold

Frode håper at så mange som mulig tar seg tid til å sjekke ut låten, når den tid kommer, og at de deler den med alle sine venner og kjente.

"When the time has come"

Singelen slippers kun digitalt den 22. desember i år, og vil kunne bli funnet på alle online-og streamingtjenester. Den selges også på Aldaria sin nettbutikk, der man kan få kjøpt en «special edition», med cover art, tekst, instrumental versjon, og selve låta såklart.

- Singelen heter «When The Time Has Come” og vil også være å finne på Youtube på lanseringsdagen, med en fiffig lyric video. Jeg vil rette en stor takk til Bjugn Sparebank som gjorde dette gjennomførbart, forteller Frode.

Medvirkende er:

Vokal: Chris Bay (Freedom Call), Ralf Scheepers (Primal Fear) Ola Halen (ex Insania Stockholm), Yannis Papadopoulos (Beast In Black) Mike Livas, Victor Emenka (Soulspell) Terje Harøy (Pyramaze) Siegfried Samer (Dragony), Todd Michael Hall (Riot V)

Gitarer:

Frode Hovd (Aldaria), Christer Harøy (Divided Multitude) Thobbe Englund (ex

Sabaton) Lars Rettkowitz (Freedom Call), Jimmy Hedlund (Falconer)

Bass: Ronnie König

Orchestration: Peter Crowley

Trommer:

Morten Gade Sørensen (Pyramaze)

Mikset av Jacob Hansen ved Hansen Studios i DanmarkCover art er laget av Stan W Decker & Frode Hovd