De to fornærmede er også tilkjent 50.000 kroner hver i oppreisningserstatning.

Fire måneder av fengselsstraffen tiltalte ble dømt til, er gjort betinget med en prøvetid på to år.

Tok kontakt med lærer

Saken ble avdekket da den ene av de to jentene tok kontakt med sosiallærer på skolen høsten 2016. Forholdet ble anmeldt til politiet av barnevernstjenesten. Under tilrettelagte avhør ved barnehuset i Trondheim, framkom det fra fornærmede at tiltalte hadde hatt seksuell omgang med flere andre jenter – deriblant den andre som nå er tilkjent erstatning.

Mannen erkjente å ha hatt seksuell omgang med den ene jenta ved tre anledninger, hvilket var i samsvar med det som jenta hadde forklart. De hadde på dette tidspunktet en form for kjæresteforhold, og den seksuelle omgangen skal ha skjedd uten noen form for tvang.

Utvekslet seksualiserte bilder

Tiltalte benektet at han hadde hatt noen form for seksuell omgang med den andre jenta, som han hadde truffet ved et turmål i Fosen. Retten fant det imidlertid bevist at han hadde hatt en form for seksuell omgang også med den andre jenta. Det ble også utvekslet seksualiserte bilder mellom de to. Selv om hun syntes forholdet var spennende, fant hun opplevelsen etter hvert så plagsom eller skremmende, at hun tok kontakt med sosiallæreren ved skolen. Retten la vekt på hennes forklaring og en venninne av henne som regnes godt kjent av alle involverte i saken.

Fosen tingrett

Hovedforhandlingene ble holdt ved Fosen tingrett i november i år, under ledelse av konstituert tingrettsdommer Benedicte Aaas.  Mannen ble dømt for overtredelser av straffelovens paragraf 302. At han tilsto å ha hatt seksuell omgang med den ene jenta, mente retten ikke kommer til anvendelse i noen særlig grad i denne saken.

De fornærmedes bistandsadvokat la ned påstand om oppreisningserstatning på oppad begrenset til 60.000 kroner til hver av de to jentene. Retten mener at overgrepene var av mer alvorlig karakter mot den ene jenta, men at den andre har blitt mer preget av det som har skjedd i ettertid.

Åtte måneder

Dommen ble avsagt 27. november. Tiltalte ble dømt til åtte måneder fengsel for overtredelse av straffelovens paragraf 302. Fullbyrding av fire måneder av straffen utsettes med en prøvetid på to år. Begge de to jentene ble tilkjent 50.000 kroner hver i erstatning. Mannen ble i tillegg dømt til å erstatte sakens omkostninger med 5000 kroner.