- En kjempegave, synes vi! Korpset ønsket å gjøre litt ut av dette, så vi inviterer til en familieutflukt til Åsmundvatnet lørdag 16. desember. Der kan familiene selv finne et juletre de vil ha, eller kanskje de vil ha flere, sier Stine Merete Kjenes i Åset skolekorps.

Tradisjoner og familiekos

Alle får hogge eget tre, og de får hjelp hvis det er ønskelig. Det blir båltenning med kaffe og kakao for å varme skrotten.

- Jula er tid for tradisjoner og familiekos, og da passer det vel godt med en tur for å hogge sitt eget juletre, sier Kjenes.

Gaven fra Frønes utgjør mye for et lite korps som Åset skolekorps er.

- Vi setter veldig stor pris på denne gaven. Det er et lite korps med bare 14 musikere og sju drillere. Å drive et skolekorps koster penger, og det er begrenset hva vi kan få til av inntektsbringende aktiviteter med så få å ta av, forteller Kjenes.

Stevner og turer

Ungene i korpset fortjener en skikkelig belønning for innsatsen de legger ned, og for at de ikke gir seg selv om de er få, synes hun.

- Slike gaver hjelper oss til å få mulighet til å sende ungene på stevner og turer. Så nå håper vi flest mulig stiller opp, sier Kjenes.