Mannen ble dømt til 18 dagers betinget fengsel. Han slipper trolig og sone siden straffen utsettes med en prøvetid på to år. Mannen må imidlertid betale en bot på 20 000 kroner. I tillegg ble han fradømt retten til å kjøre motorvogn for en periode på ett år.

Pils og sovemedisin

Det var klokken 08.45 den 12. januar i år at kjøringen fant sted. Mannen har forklart at han kvelden og natten i forveien hadde drukket en halv flaske pils samt inntatt sovemedisin. På vei langs fylkesvei 718 i Rissa kommune kolliderte han med et skilt om morgenen. Det skal ikke ha vært trafikk på veien da dette skjedde, og sjåføren har selv forklart at han holdt lav hastighet. Årsaken til kollisjonen, skal ha vært at siktede vred rattet da han så til venstre etter skolebussen. Ifølge en sakkyndig uttalelse fra Oslo universitetssykehus hadde mannen en påvirkningsgrad som var høyere enn 0,5 i promille.

Tilsto

Saken ble behandlet som en tilståelsesdom i Fosen tingrett tidligere i høst. Siktede møtte og avga en uforbeholden tilståelse. Han har forklart at han ikke tenkte over at han hadde inntatt mer sovemedisin enn det som var foreskrevet, da han startet å kjøre om morgenen. Siktede hadde ingen grunn til å tvile på vurderingen rundt påvirkningsgraden.  Retten mente det var riktig å reagere med en kortvarig betinget fengselsstraff og bot.

Les mer: Kvinne i 40-årene kjørte i fylla.