Bjugn kommune har fått henvendelse om trafikksikkerheten i Varghaugveien. Veien er adkomstvei til flere boligfelt i Botngård, og benyttes av mange myke trafikanter. Balløkke og aktivitetsplass ligger like ved.

«Veien samler trafikk fra boligfelt samt Helsesenteret og en antar at denne er en av de kommunale veiene i boligfelt som har mest trafikk,» står det i saksframlegget.

Varghaugveien - som starter fra Prestdalsveien og slutter mot Rådyrveien - har avkjøringer til Mårveien, Kamhaugveien, Skogveien, Lerkeveien og Gaukesvingen.

Varghaugveien slutter mot Rådyrveien. Foto: Erik Eikebrokk

75 meter mellom hver hump

For å få ned hastigheten langs veien - som i dag har en fartsgrense på 30 km/t - ønsker kommunen å bygge opp til 6-8 fartshumper. Det er bare deler av veien som i dag har fortau.

Varghaugveien er omtrent 500 meter lang og fem meter bred. Anlegg og drift har beregnet at det er behov for mellom seks til åtte fartshumper, med en avstand på cirka 75 meter mellom hver hump.

Kostnaden for tiltaket er estimert til cirka 140 000 kroner.

Bjugn kommune planlegger opp til åtte fartshumper i Varghaugveien. Foto: Bjugn kommune

Prioritet

«Om det prioriteres i Trafikksikkerhetsplanen er det stor sannsynlighet for at kommunen kan få tilskudd på inntil 60% av kostnadene,» står det videre.

Rådmannens innstilling ble behandlet i trafikksikkerhetsutvalget i september.

«Myke trafikanter både store og små skal føle trygghet når de går langs veier i boligfelt. Trafikksikkerhetsutvalget prioriterer nødvendige fartsdempende tiltak på Varghaugveien i Trafikksikkerhetsplanen,» står det i vedtaket.

Varghaugveien starter mot Prestdalsveien. Foto: Erik Eikebrokk