Navn: Janne Nygård

Bosted: Brekstad

Alder: 43 år

Sivilstand: Samboer

Yrke: Omsorgsarbeider med ymse utenom

– Hva opptar deg mest for tida?

– Det er jobben på Kråka, familie og hus og hjem, for det meste. Jeg spiller også fotball, og har vært innom både FK Fosen og Ørland. Det er begge veldig gode miljøer.

– Hvorfor bor du der du bor?

– Jo, det var litt av økonomiske årsaker. Jeg bodde i Trondheim med dattera mi. Der er det dyrere å bo, og vi ville heller bo i et hus. Det er billigere på Ørlandet enn i Trondheim, sjøl om det har steget veldig

– Hva er din største idrettsprestasjon?

– Det nå vel være at jeg spilte på Fosen Jenter 19 som spillende trener. Eller har jeg vært mest med. Det er viktig å ha ildsjeler som holder det i gang.

– Hvis du skulle fått reist en bauta eller minnesmerke over noen i heimbygda di, hvem ville det blitt?

– Der må jeg tenke meg grundig om. Slik det er nå vil jeg hatt opp en over dem som har drevet og trenet damelaget og jentelaget til Ørland. De har stått på.

– Dersom du kunne bedt hvilken som helst person fra verdenshistorien hjem til deg på en middag og en dyp samtale. Hvem ville du valgt?

– Det er heller ikke noe jeg synes det er så lett å svare direkte på. En av mine forbilder var farmora mi. Hun var en vanlig gårdbrukerkone på Vega som hadde seks unger og var heime når mannen var på sjøen. Hun var en flott dame.

– Hva er den perfekte dagen på Fosen for deg?

– Det er å få være med familie, venner og kjæresten min, være på jobb og sammen med kolleger som alle har det bra. Da har jeg det bra.

– Hva er den beste julegaven du noen gang har fått?

– Det var faktisk i fjor da jeg fikk Odd Emil. Han ble født 19. November, og det var stort.

– Hva spiser du på julaften?

– Da har vi både pinnekjøtt og ribbe.

– Hvor handler du julegavene?

– Jeg prøver å bruke butikker i nærmiljøet, i hovedsak. Dessuten ordner jeg mange gaver sjøl. Jeg lager smykker og øredobber og slike ting.

– Hvorfor feirer du jul?

– Det er på grunn av at vi har vært vant til det. Jeg er kristen, men i tillegg synes jeg det viktig å være samlet med familien og ha god tid til hverandre.