Like mange Fosen-kommuner har befolkningsvekst i juli, august og september, som kommuner har befolkningsnedgang.

Bjugn holder stand med nøyaktig samme innbyggertall.

127 tilflyttere

Ørland kommune hadde i årets tre høstmåneder en befolkningsøkning på 31 personer. Kommunen hadde et fødselsoverskudd på fire personer, og nettoinnflytting på 27 personer.

127 personer flyttet til Ørlandet i tidsrommet, mens 100 personer flyttet ut av kommunen. Per 1. oktober er det 5342 ørlendinger.

17 nye innbyggere

Rissa hadde en befolkningsøkning i tredje kvartal på 17 personer. 105 personer flyttet til kommunen, mens 91 flyttet ut. Det ble født 24 nye innbyggere i kommunen, et fødselsoverskudd på tre personer.

Totalt bor det nå 6639 personer i kommunen.

Økning

Åfjord er den tredje Fosen-kommunen som har hatt befolkningsvekst i tredje kvartal i år, det på tross av å være den eneste av de sju kommunene med et fødselsunderskudd. Tre flere åfjordinger døde enn ble født i kvartalet.

40 personer har fått Åfjord som nytt bosted i tidsrommet, mens 35 har flyttet ut av kommunen. Totalt er det dermed to flere åfjordinger 1. oktober enn tre måneder tidligere. Per 1. oktober bor 3266 personer i Åfjord.

I null

Bjugn hadde to flere utflyttere enn innflyttere i de tre høstmånedene. To flere fødte enn døde gjør at kommunen akkurat går i null.

Dermed er det akkurat 4861 bjugninger både per 1. oktober og 1.august i år. Totalt 107 personer flyttet til Bjugn i tidsrommet, mens 105 flyttet vekk fra kommunen.

Nedgang

Roan hadde en befolkningsnedgang på tre personer i løpet av tredje kvartal. 16 personer flyttet til kommunen mens 11 flyttet ut.

Tre nye innbyggere var med på å gi et fødselsoverskudd på to personer. Ved inngangen til oktober bor det 952 personer i Roan.

Utflytting

Osen hadde en utflytting på 16 personer i løpet av de tre høstmånedene. 10 personer flyttet til kommunen. Det ble dermed seks færre osinger i tidsrommet.

Osen er den eneste kommunen i Fosen som ikke hadde tilflyttere fra utlandet i tredje kvartal. Fødselsoverskuddet i kommunen var null.

Totalt bor det per 1. oktober ni flere personer i Osen en Roan. 963 personer har Osen som hjemkommune.

-25

Leksvik hadde en befolkningsnedgang på 25 personer i tredje kvartal. Det skyldes at 26 flere flyttet ut av kommunen enn som bosatte seg i Leksvik i tidsrommet. 51 personer flyttet til Leksvik i de tre høstmånedene. 77 personer flyttet ut.

Kommunen hadde et fødselsoverskudd på én person. Totalt bor det nå 3450 personer i Leksvik ved utgangen av september.

Totalen

Totalt flyttet 451 personer til de sju Fosen-kommunene i juli, august og september. Det er et snitt på 4,9 personer per dag. Samtidig flyttet 444 personer bort fra Fosen.

Det ble født 70 nye fosninger i tredje kvartal. 61 fosninger døde. Totalt har Fosen en folkevekst på 16 personer i tredje kvartal.

Det bor nå 25457 personer i Fosen.