- Normalt skulle vi hatt tre måneder lengre byggetid. Det er lagt et veldig tøft løp, sier prosjektleder Harald Inge Johnsen i Statens vegvesen.

Rederiet Fjord1 skal sette to splitter nye el-ferjer i drift i sambandet Brekstad – Valset. De nye ferjene krever nye kaier med ladestasjoner.

Den nye kaia

På Brekstad skal det bygges en helt ny kai litt lenger nord for dagens kai inne i havnebassenget

«Kaianlegget bygges der det i dag er sjøbunn, og vil omfatte ei betydelig sjøfylling. I prosjektet inngår også tilførselsveg, rundkjøring og tilpasning mot eksisterende vegnett», har Statens vegvesen tidligere opplyst.

Kaianlegget på Valset på den andre siden av fjorden skal bygges om. Det er ALTi bygg og anlegg AS som utfører kaiarbeidet. Oddmund Groven AS fra Bjugn er med som underentreprenør, opplyser prosjektlederen.

- Bestemt for sent

Arbeidet er nå så vidt i gang. I desember skal entreprenøren etter planen begynne å fylle ut i sjøen der nykaia bygges.

- Vi regner med å begynne med mudring på nyåret. Arbeidet på Valset pågår parallelt, opplyser prosjektleder Johnsen.

- Dersom tidsløpet er såpass tøft, hvorfor begynner dere å bygge først nå?

- Vi i Statens vegvesen har kjørt et veldig raskt planløp. Vi har planlagt mye raskere enn normalt, sier Johnsen.

Han mener at Statens vegvesen ikke har skyld i det stramme tidsløpet.

Stenger 18 dager

Statens vegvesen har plan B klar dersom de nye kaiene ikke skulle bli ferdig til riktig tid.

- De nye ferjene kan ikke legge til ved de kaiene som er i sambandet i dag. Vi har en reserveløsning med en provisorisk kai, men vi håper selvfølgelig å unngå dette, sier Johnsen.

Ombyggingen av kaia på Valset-siden medfører at hele Brekstad-Valset-sambandet blir stengt i totalt 18 dager neste år. Stengingen planlegges i mars.

- Vi stenger i to nidagersperioder. Vi prøver å legge opp dette slik at pendlerne blir minst mulig berørt. Derfor stenger vi en arbeidsuke med helg i begge ender, forklarer Johnsen.

Folkemøte

Førstkommende mandag avholdes det et informasjonsmøte om kaiutbyggingen. Møtet finner sted i kinosalen på Ørland kultursenter.

- Både Statens vegvesen, entreprenøren og fylket stiller. Det blir mulig å stille spørsmål til alle aktører, påpeker byggelederen.