Det ble vedtatt med ni stemmer fra Ap, KrF, SV, Rødt og MDG.

To endringsforslag

Liv Darell på vegne av Sør-Trøndelag Senterparti fremmet endringsforslag til punkt 2 i vedtaket. Forsalget lød slik: Ny felles videregående skole i Indre Fosen lokaliseres til Vanvikan. Forslaget fikk seks stemmer.

Høyre, Frp og Venstre fremmet følgende endringsforslag til punkt 2: Felles videregåendeskole i Indre Fosen legges til Vanvikan. Ny sak om tomtevalg fremmes for fylkestinget i april 2018. Forslaget fikk fire stemmer.

Vinn eller forsvinn

Kommunetyrerepresentant Knut Ola Vang (Ap) i Leksvik mener det er dumt at lokaliseringsvedtaket om videregående skole i Indre Fosen utsettes.

- Jeg synes det er dumt for oss at saken utsettes. Vi har flere prosjekter under utredning i Leksvik som blir påvirket av dette. Det er blant annet bygging av ny barneskole og barnehage i Vanvikan. Men det er positivt at saken blir behandlet av den den nye administrasjonen i Trøndelag fylke. Det tror jeg er en fordel, sier Vang.

Han håper fortsatt på et positivt utfall av saken, og med det mener han at et fremtidig vedtak om plassering går i Vanvikans favør.

- Men jeg har forståelse for dem som arbeider for at skolen skal legges til Rissa. Jeg tror likevel at dersom vi skal greie å fylle en skole med 320 elever må den legges til Vanvikan. Jeg tror ikke 100 elever fra Leksvik vil dra til Rissa for å gå på videregående. Da velger de heller å dra til Trondheim eller Inderøy. En plassering i Vanvikan handler om vinn eller forsvinn for en videregående skole i Indre Fosen, sier Vang.

Står fast på Vanvikan

Gunnar Singsås fra Åfjord er fylkestingsrepresentant for Fremskrittspartiet. I en kommentar på SMS om utsettelsesforslaget skriver han følgende: Frp står sammen med H og V fast på Vanvikan. Denne debatten er det beklagelig at Ap ruller videre. Det gavner hverken lokalsamfunn, elever eller ansatte.

Burde utredet to skoler

Vegard Heide er kommunestyrerepresentant for MDG i Rissa. Han har ikke sett saksdokumentene, men uttaler seg på generelt grunnlag.

- Det er store kostnader med å bygge nytt, og jeg forstår ast det ikke er et opplagt alternativ. Mange sier det ikke nytter å opprettholde en videregående skole både i Rissa og Leksvik, men jeg har trøbbel med å se at det er en naturlov. Jeg mener det burde vært utredet om ikke de to skolene kunne opprettholdes, men med felles administrasjon. Det finnes videregående skoler som har felles administrasjon, sier Heide.

Skal diskutere med lokallaget

Tore Dyrendahl fra Rissa sitter i fylkestinget for MDG.

- Vårt primære standpunkt er å opprettholde begge skolene i Indre Fosen. Når vi ikke fikk flertall for det må vi vurdere saken på nytt. Jeg skal blant annet diskutere saken med lokallaget i Rissa før vi bestemmer oss hva vi går for.